Σ' αυτήν τη ζωή τίποτα δεν είναι σίγουρο εκτός από το θάνατο και τους φόρους. - Βενιαμίν Φρανγκλίνος, 1706-1790, Αμερικανός πολιτικός και διανοητής

Βουλή – Κ. Χήτας, εισηγητής Ελληνικής Λύσης: Ντροπή να γίνεται μονομαχία πλειστηριασμών για το ποιος έκανε λιγότερους ή περισσότερους. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο ένοχοι

23 Οκτωβρίου, 2020

«Θα απολογηθείτε στον ελληνικό λαό, θα λογοδοτήσετε. Και δεν θα σας κρύψει κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Βάζετε το χέρι στις τσέπες του κόσμου και του παίρνετε τα κλειδιά του σπιτιού του!». Αυτό τόνισε ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε το ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας ότι είναι όλοι το ίδιο ένοχοι για τους απαράδεκτους πλειστηριασμούς.

   Ο κ. Χήτας κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι «κάνουν μονομαχία πλειστηριασμών για το ποιος έκανε τους περισσότερους ή τους λιγότερους» και πρόσθεσε ότι «είναι ντροπή, είναι εξωφρενικό για τον κόσμο που χάνει τα σπίτια του».

   «Είναι και τα δικά σας χέρια λερωμένα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Έγιναν 27.000 πλειστηριασμοί επί δικών σας ημερών. Είναι εξωφρενικό, ο κόσμος μας απεχθάνεται, να ακούει μια μονομαχία πλειστηριασμών για το ποιος έκανε τους λιγότερους και ποιος τους περισσότερους. Είστε το ίδιο ένοχοι και οι τρεις που κυβερνήσατε», ανέφερε ο κ. Χήτας και πρόσθεσε: «Είναι ντροπή η επιχειρηματολογία μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι ντροπή να κάνετε μονομαχία πλειστηριασμών, για τα χαμένα σπίτια των ανθρώπων, που εσείς και οι τρεις χρεοκοπήσατε. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ».

   Ακόμα, ο κ. Χήτας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα, «κατάπτυστο, απαράδεκτο και ληστρικό», τονίζοντας ότι «γι’ αυτό εμείς στην Ελληνική Λύση οι 10 βουλευτές, κάναμε χρήση του δικαιώματός μας καταθέτοντας ένσταση αντισυνταγματικότητας».

   «Είναι πράγματι αντισυνταγματικό ένα νομοσχέδιο που παίρνει τα σπίτια των ανθρώπων και φωχοποιεί την μεσαία τάξη. Πρώτοι καταθέσαμε το αίτημα όταν όλοι σιωπούσαν. Και ο ΣΥΡΙΖΑ σύρθηκε μετά, πίσω από εμάς» σημείωσε.

   Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χήτος παρατήρησε πως «κάνατε μισή δουλειά. Ο υπουργός Οικονομικών λειτουργεί κατά μόνας; Κάνει ότι του έρθει στο μυαλό, ή ακολουθεί τη πολιτική που χαράζει η κυβέρνηση;». Παράλληλα, απάντησε και στις κατηγορίες της ΝΔ εναντίον της αντιπολίτευσης για τη πρόταση μομφής, αντιτείνοντας ότι «η κίνηση αυτή είναι η αντίδραση στις δράσεις της κυβέρνησης πάνω στα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».

   Τέλος, επιτέθηκε και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για παιχνίδι που παίζεται με άνισους όρους και το οποίο είναι υπέρ της ΝΔ και σε βάρος της Ελληνικής Λύσης και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

   «Θέλουμε ένα ΕΣΡ που θα κάνει πραγματική δουλειά και όχι να είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Υπάρχει ένα ΕΣΡ που θα λογοδοτήσει», κατέληξε ο κ. Χήτας.