Κάθε αλλαγή βρίσκει αντίσταση επειδή οι γραφειοκράτες έχουν επενδυμένα συμφέροντα στο χάος μέσα στο οποίο λειτουργούν. Richard Nixon, 1913-1994, Αμερικανός πρόεδρος. 

Βουλή: Αυστηροποίηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων

Μετά τις τελευταίες επιδημιολογικές εξελίξεις, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.

Ειδικότερα, αποφασίσθηκε:

-Οι παρόντες βουλευτές στην Ολομέλεια να περιοριστούν στους 50, από τους 60 που ήταν μέχρι σήμερα.

– Συχνότερες διακοπές των συνεδριάσεων της Ολομέλειας για αερισμό και απολύμανση της αίθουσας.

-Αναστέλλονται όλες οι συνεδριάσεις των Επιτροπής της Βουλής που δεν συνεδριάζουν στο πλαίσιο της νομοθετικής διαδικασίας.

-Στις συνεδριάσεις των Επιτροπών συστήνεται στους βουλευτές η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή τους μέσω των τηλεσυνεδριάσεων.

-Οι συνεδριάσεις της Διάσκεψης Προέδρων θα γίνεται με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων χωρίς όμως να επηρεάζεται η αναλογικότητα.

Επίσης, από βδομάδα θα γίνεται θερμομέτρηση σε όλες τις εισόδους, όσων προσέρχονται στο Μέγαρο της Βουλής. Η εργασία των υπαλλήλων της Βουλής θα οργανωθεί σε κλιμάκια και θα αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων που θα εργάζονται με τηλεργασία.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Μ. Συρεγγέλα: Η κυβέρνηση έχει εντάξει στις πρώτες προτεραιότητες του προγράμματός της την ισότητα των φύλων

«Η σημερινή δημοσιοποίηση από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) του επικαιροποιημένου "Δείκτη Ισότητας", με έτος αναφοράς...

Close