Τίποτε δεν είναι πιο εκπληκτικό από την ευκολία με την οποία οι πολλοί κυβερνώνται από τους λίγους. David Hume, 1711-1776, Άγγλος φιλόσοφος

Βουλγαρία: Η ατμοσφαιρική ρύπανση “θηλιά” για τις μεγάλες πόλεις

24 Δεκεμβρίου, 2019

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να παρακολουθεί την κατάσταση της ποιότητας του αέρα στη Βουλγαρία και υπενθύμισε ότι έχει ήδη λάβει αποφασιστικές δράσεις στο παρελθόν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας.

Το 2017, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβεβαίωσε την αποτυχία της Βουλγαρίας να προστατεύσει τους πολίτες της από την κακή ποιότητα του αέρα, επισημαίνει η βουλγαρική ραδιοφωνία και προσθέτει ότι τον Ιούλιο του 2019, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει τη Βουλγαρία στο Δικαστήριο της ΕΕ, επειδή δεν τήρησε τις οριακές τιμές του SO2.

Το πρόβλημα της ποιότητας του αέρα στις μεγάλες βουλγαρικές πόλεις έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες. Παραδοσιακά, κατά τη χειμερινή περίοδο το πρόβλημα με την κακή ποιότητα του αέρα είναι μεγαλύτερο, επειδή μεγάλο μέρος του πληθυσμού χρησιμοποιεί στερεά καύσιμα για θέρμανση και πολλοί άνθρωποι οδηγούν παλιά αυτοκίνητα, τονίζει η δημόσια ραδιοφωνία.

Περισσότερα στη κατηγορία Υγεία
Κοινές δράσεις για την πρόληψη της υγείας από την Περιφέρεια Αττικής και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Η Περιφέρεια Αττικής και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία «θα συνεργαστούμε στενά σε θέματα προσυμπτωματικού ελέγχου και πρόληψης υγείας καθώς πιστεύουμε...

Close