Όποιο κόμμα ισχυρίζεται ότι έβρεξε κατόπιν ενεργειών του, δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται ότι οι αντίπαλοί του το κατηγορούν για την ξηρασία. Dwight Whithney Morrow, 1873-1931, Αμερικανός δικηγόρος

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Σύμπραξη Youtubers για τα δικαιώματα των παιδιών

21 Νοεμβρίου, 2019

Μετάδοση live μέσω του προφίλ που διατηρεί η UNICEF σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη έκαναν οι youtubers Μπράτσο Γκάγιτς (Braco Gajic) και CeriX (Άντναν Τσέριτς), με στόχο να στείλουν μήνυμα στα παιδιά ότι ακόμα και σε δύσκολες στιγμές υπάρχει κάποιος που είναι δίπλα τους να τα ακούσει και να τα βοηθήσει. 

Τόσο το προφίλ της UNICEF, όσο και των δύο youtubers στο Instagram κατακλύστηκε από μηνύματα που συνοδεύονταν από το hashtag #SlušajDijete (“άκου το παιδί”). Οι δύο youtubers ζήτησαν από όσα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους να υποβάλλουν ερωτήματα και από τα πρώτα κιόλας λεπτά τουλάχιστον 100 ερωτήσεις έγιναν, με αποτέλεσμα οι “πρωταγωνιστές” της συγκεκριμένης δράσης να απαντούν άμεσα, αξιοποιώντας και οπτικοακουστικό υλικό.

Τριάντα χρόνια από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και η UNICEF Bοσνίας-Ερζεγοβίνης αποφάσισε να υλοποιήσει την προαναφερόμενη δράση, με στόχο να φέρει ακόμα πιο κοντά τα παιδιά σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία τους. 

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με την εξαιρετική ανταπόκριση. Αυτό που επίσης είναι σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι ερωτήσεις που δεχθήκαμε σχετίζονται με τα δικαιώματα των παιδιών. Το κοινό μας είναι παιδιά, προσπαθούμε μέσα από τη δουλειά μας να έχουμε θετικό αντίκτυπο στα παιδιά και γι’αυτόν τον λόγο η δράση της UNICEF και η πρόσκληση να δουλέψουμε στη συγκεκριμένη δράση έχει μεγάλη σημασία  για εμάς” δήλωσαν οι δύο youtubers.

Οσοι θεατές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό, πέρα από τα δώρα που κέρδισαν, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα όπως για την επιρροή του διαδικτύου στην καθημερινότητα των παιδιών, την ενδοοικογενειακή βία και τον διαδικτυακό εκφοβσιμό. Δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός ερωτημάτων συνέχιζε να καταφθάνει στον λογαριασμό της UNICEF μετά την ολοκλήρωση της δράσης, η UNICEF αποφάσισε να απαντήσει σε κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά. 

Η UNICEF Βοσνίας- Ερζεγοβίνης μέσω της εκστρατείας #SlušajDijete υλοποιεί σειρά δραστηριοτήτων για τον εορτασμό των 30 ετών από την υπογραφή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Read previous post:
Ψήφισμα της Ευρωβουλής ζητά κλιματικά ουδέτερη ΕΕ μέχρι το 2050

H ΕΕ, η πρώτη μεγάλη οικονομία που έθεσε φιλόδοξους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, πρέπει να θέσει ως...

Close