Σε μια κοινωνία που είναι δομημένη λάθος, ο οίκτος δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Friedrich Durrenmatt, 1921-1990, Ελβετός θεατρ. συγγραφέας

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Προβληματισμός στις Αρχές για τις αναρρωτικές άδειες του υγειονομικού προσωπικού

 Εκατοντάδες μέλη του υγειονομικού προσωπικού στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια, προκαλώντας ανησυχία στις υγειονομικές Αρχές σε σχέση με την ολοκλήρωση της θεραπείας των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

   Συνολικά 1.018 άτομα έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και 39 έχασαν τη ζωή τους. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στηn Μπάνια Λούκα (257).

   Αυτό που απασχολεί τις υγειονομικές Αρχές είναι ότι στην κορύφωση της πανδημίας, 700 γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. Οι Αρχές εκτιμούν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο πολλοί θέλουν να προφυλαχθούν από τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό στον εργασιακό τους χώρο.

   H επικεφαλής του Κλινικού Κέντρου του Σαράγεβο Σεμπίγια Ιζετμπέγκοβιτς προειδοποίησε ότι πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα που απειλεί να καταρρίψει ολόκληρο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

   «Είχαμε πάντα πρόβλημα με τα ψεύτικα πιστοποιητικά αναρρωτικής άδειας και πιστεύω ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές τα 2/3 των εργαζομένων απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τη δουλειά. Τους βλέπω στην πόλη να περπατούν», δήλωσε η κ. Ιζετμπέγκοβιτς στην εφημερίδα «Dnevni Avaz».

   Ο Μοχάμεντ Άχμιτς, επικεφαλής ιατρικού κέντρου στο Σαράγεβο, ανακοίνωσε διοικητικές κυρώσεις για όσους παρουσιάσουν αδικαιολόγητα πιστοποιητικά αναρρωτικής άδειας.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Παιχνίδι γρίφων» η επιλογή του διαδόχου της Clare Waight Keller στον οίκο Givench

Σε «παιχνίδι γρίφων» εξελίσσεται η αντικατάσταση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Givenchy, Clare Waight Keller (Κλερ Γουέιτ Κέλερ) η οποία ανακοίνωσε...

Close