Η υπομονή μας θα πετύχει περισσότερα από τη δύναμή μας. Edmund Burke, 1729-1797, Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος

Βόλτα Μετ’ εμποδίων»: Το εγχείρημα που βελτιώνει την κινητικότητα στα πεζοδρόμια

19 Μαΐου, 2019

Παρά τις όποιες προσπάθειες να κατασκευαστούν οι ειδικοί οδηγοί για ανθρώπους με προβλήματα όρασης σε πόλεις της Ελλάδας και παρά τη θέληση των μελών της κάθε τοπικής κοινωνίας να απολαμβάνουν -χρησιμοποιώντας αυτούς τους οδηγούς- τις δυνατότητες και τις δράσεις που προσφέρει μια πόλη, τα περιστατικά αδιαφορίας μερίδας πολιτών, αλλά και τα τεχνικά σφάλματα στις κατασκευές, είτε στερούν στους συγκεκριμένους συμπολίτες τους την ευκαιρία για κίνηση που επιθυμούν, είτε βάζουν πολλά εμπόδια.

«Το “Βόλτα Μετ’εμποδίων” (σ.σ.: αναζήτηση και ως “Volta Met’Empodion”) ξεκίνησε από το γεγονός ότι μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ακόμη και κοντά στις εγκαταστάσεις της Σχολής Τυφλών υπάρχουν πάνω στους οδηγούς τυφλών, στα πεζοδρόμια, είτε αυτοκίνητα είτε άλλα εμπόδια. Εξαιτίας όλων αυτών είχαμε τη σκέψη φωτογραφίες (με τέτοια εμπόδια) που ανεβάζουμε σε προσωπικά προφίλ, κάτι που έκανα και εγώ ο ίδιος, να μετατραπούν σε κάποιου είδους “κίνημα”» εξηγεί ο Κώστας Σπαιλλάρι, εμπνευστής και εκ των συνδημιουργών της κίνησης. Ως αρχικό δε πεδίο δράσης έχει οριστεί η πόλη της Θεσσαλονίκης και η δράση έχει ήδη μέσα σε ελάχιστο χρόνο «πετύχει να ευαισθητοποιήσει απλούς πολίτες».

Read previous post:
Pint of Science: Επιστήμη με συνοδεία μπίρας

Το επιστημονικό φεστιβάλ «Pint of Science» επανέρχεται φέτος -από τις 20 έως τις 22 Μαΐου- για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα...

Close