Αυτό που είναι σημαντικό δεν είναι να είσαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, αλλά να είσαι αποφασισμένος. Jean Monnet, 1888-1979, Γάλλος οικονομολόγος, πατέρας της ΕΕ

BofA: Η επενδυτική αισιοδοξία χτύπησε χαμηλό επτά ετών – 24% βλέπουν επιβράδυνση

19 Σεπτεμβρίου, 2018

H αισιοδοξία των επενδυτών για το παγκόσμιο οικονομικό outlook έχει υποχωρήσει στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων επτά ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που παρουσιάζουν οι Financial Times.

 

Περίπου 24% των επενδυτών αναμένουν η παγκόσμια ανάπτυξη να επιβραδυνθεί τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με τη μελέτη της Bank of America Merrill Lynch. Πρόκειται για το χειρότερο αποτέλεσμα σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, από τον Δεκέμβριο του 2011.

Ωστόσο οι προσδοκίες για τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ είναι σε υψηλό 17 ετών, με τα στοιχήματα για τις αμερικανικές μετοχές σε υψηλό τετραετίας.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο ως τον μεγαλύτερο δυνητικό κίνδυνο, αν και αυτές οι ανησυχίες έχουν υποχωρήσει κάπως τους τελευταίους δύο μήνες.

Ο κίνδυνος επιβράδυνσης της Κίνας προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία, μαζί με τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην αγορά η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Η BofAML έκανε έρευνα σε 244 επενδυτές με $742 δισ. υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία.

Read previous post:
Κέρδη στη Wall Street παρά τους δασμούς

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street αν και προβλημάτισε η απόφαση Τραμπ να προχωρήσει στην επιβολή επιπλέον δασμών 10% στις εισαγωγές...

Close