Στην πολιτική, είναι τα μέσα που καθαγιάζουν τον σκοπό και ποτέ ο σκοπός τα μέσα. Albert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας

Βλαχόπουλος: «Πρωτοβουλία διεθνών για ενίσχυση της εκστρατείας κατά του ιού»

13 Απριλίου, 2020

Τη δική του προσωπική περιπέτεια, ευτυχώς όχι πάνω σε ζήτημα υγείας, έζησε ο ‘Αγγελος Βλαχόπουλος εν μέσω πανδημίας. Ο διεθνής πολίστας, ο οποίος αγωνίζεται στην ουγγρική Έγκερ, δεν είχε ενσωματωθεί στην εθνική στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της για το προ-ολυμπιακό τουρνουά (που τελικά αναβλήθηκε), επειδή η ομάδα του είχε υποχρεώσεις στα ημιτελικά του Euro Cup. Όταν τελικά πήρε την άδεια να επιστρέψει στην πατρίδα, οι πτήσεις είχαν διακοπεί και υποχρεώθηκε να ταξιδέψει οδικώς, ενώ στη συνέχεια μπήκε σε καραντίνα για 14 ημέρες. Όπως εξηγεί ο ίδιος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, «…φυσικά και το σεβάστηκα απόλυτα και δεν χρειάστηκε να με ελέγξει κανείς. Σε αυτά τα πράγματα πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι και να τηρούμε τα αυτονόητα. Για τη διασφάλιση της υγείας και σεβόμενοι συγγενείς, φίλους, γνωστούς, όλους τους συνανθρώπους μας».

Ο Βλαχόπουλος εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να ληφφούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων. Όπως αναφέρει, «όταν έφυγα από τη Βουδαπέστη, εκεί δεν είχε φουντώσει ακόμα το φαινόμενο, δεν είχαν πολλά κρούσματα (είναι πίσω από εμάς) και δεν πρόσεχαν ιδιαίτερα. Αλλά στη συνέχεια άρχισε να εκτοξεύεται η καμπύλη και πήραν μέτρα, με τον δήμαρχο της κάθε πόλης να έχει την ευθύνη της δικής του περιοχής ξεχωριστά. Εδώ στην Ελλάδα ελήφθησαν εγκαίρως και με σωστό τρόπο τα μέτρα κι αυτό φαίνεται από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, με τις καλές καιρικές συνθήκες, ο κόσμος άρχισε να κυκλοφορεί. Το βλέπω καθαρά κι από την αυλή του σπιτιού μου. Μένω παραλιακά κι εδώ αρκετοί συμπολίτες μας άρχισαν τις βόλτες. Όχι, δεν πρέπει τώρα να χαλάσουμε ό,τι φτιάξαμε. Υπάρχει κίνδυνος. Υπομονή καμιά 15αριά μέρες ακόμα να τελειώσει αυτό το ζήτημα. Ίσως, μάλιστα, η Πολιτεία θα πρέπει να κάνει πιο αυστηρά τα μέτρα για να συνετιστούν όσοι άρχισαν τις άσκοπες εξόδους. Είναι δύσκολα για όλους μας, το καταλαβαίνω. Για μας τους αθλητές ακόμα περισσότερο. Όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά. Να μην μπορείς να αγωνιστείς, να προπονηθείς κανονικά, να μην μπορείς να μπεις στο στοιχείο σου, στο νερό, να μην βλέπεις τους συμπαίκτες σου. Είναι πολύ διαφορετικό να κάνεις μόνος σου γυμναστική στο σπίτι».

Ο διεθνής περιφερειακός αποκάλυψε ότι, με τους συμπαίκτες του στην εθνική, μελετούν την ανάληψη κάποιας πρωτοβουλίας, με στόχο την ενίσχυση του ΕΣΥ: «Έχουμε σκεφτεί και έχουμε συζητήσει σοβαρά να αναλάβουμε πρωτοβουλία, οι διεθνείς πολίστες, ώστε να ενισχύσουμε την εκστρατεία που γίνεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την καταπολέμηση της της πανδημίας. Συγκεκριμένα, με δωρεά σε κάποιο νοσοκομείο ή κλινική. Αναζητούμε τη φόρμουλα ώστε να το συντονίσουμε σωστά και να το φέρουμε σε πέρας σύντομα».

Σε ό,τι αφορά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021, ο Βλαχόπουλος τη χαρακτήρισε αναπόφευκτη. «Για τη δική μας Εθνική ομάδα δεν αλλάζει κάτι σημαντικό. Δεν έχουμε αθλητές μεγάλης ηλικίας που πιθανότατα να ανησυχούσαμε ότι θα σταματήσουν. Αντίθετα, έχουμε αρκετούς νέους παίκτες, που σε έναν χρόνο θα είναι πιο έμπειροι και πιο “ψημένοι”. Απλά, θα είναι πιο δύσκολη χρονιά το 2021, διότι θα μαζευτούν πολλές μεγάλες διοργανώσεις».

Καταλήγοντας, ο διεθνής πολίστας καταθέτει μία μάλλον απαισιόδοξη πρόβλεψη για το εγγύς μέλλον: «Εκτιμώ ότι στην Ελλάδα θα τελειώσει σύντομα η περιπέτεια του ιού, αλλά σε αρκετές χώρες του εξωτερικού θα αργήσει.  Γι’ αυτό, υπομονή και τήρηση των κανόνων. Βλέπω, όμως, ένα αβέβαιο μέλλον για τον κόσμο. Για κάποιους θα είναι δύσκολη η επιβίωση. Ιδίως για τον μέσο Έλληνα, που έχει χάσει τη δουλειά του, η ψυχολογική πίεση θα επανέλθει. Με πολλή προσπάθεια, όμως, και με τη συμβολή των αρμοδίων φορέων, πιστεύω πως θα ξεπεραστεί και αυτή η δυσκολία».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Τηλεδιάσκεψη για τις εγκαταστάσεις της Παιανίας

Η πρόοδος στις ενέργειες αξιοποίησης των δύο κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων στην Παιανία, γνωστών ως "σπίτι του στίβου" και "σπίτι του...

Close