Ξέρω πολλούς που δεν μπορούσαν όταν έπρεπε, επειδή δεν το έκαναν όταν μπορούσαν. Francois Rabelais, 1484-1553, Γάλλος συγγραφέας

Βλ. Πούτιν: Την 1η Ιουλίου, η ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε  ότι η ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία μπορεί να παρατείνει την παραμονή του στο Κρεμλίνο για δύο ακόμη θητείες, θα γίνει την 1η Ιουλίου.

Αρχικά, η ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση είχε προγραμματισθεί για τις 22 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι  τροπολογίες που αφορούν στη συνταγματική αναθεώρηση και οι οποίες είχαν εγκριθεί από τη ρωσική βουλή και το Συνταγματικό Δικαστήριο, μηδενίζουν τις προηγούμενες θητείες του Ρώσου προέδρου και του δίνουν την δυνατότητα να επανεκλεγεί για δύο ακόμη συνεχόμενες θητείες έως το 2036.

Ο Ρώσος πρόεδρος θεωρεί ότι η 1η Ιουλίου είναι κατάλληλη και άψογη από νομικής απόψεως, για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και πως μέχρι τη διεξαγωγή της, οι Ρώσοι θα έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε επίσης τους Ρώσους πολίτες να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν ενεργά στην ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Read previous post:
Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους...

Close