Μια αδικία από την οποία κερδίζουμε εμείς ονομάζεται τύχη. Μια αδικία από την οποία επωφελείται κάποιος άλλος ονομάζεται σκάνδαλο. Louis Dumur, 1863-1933, Γάλλος συγγραφέας 

Βιωματικό εργαστήριο για τον λεκτικό εκφοβισμό από τον δήμο Αθηναίων και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής

28 Φεβρουάριος, 2018

Βιωματικό εργαστήριο για τον λεκτικό εκφοβισμό (verbal bullying) στο σχολικό περιβάλλον συνδιοργανώνουν η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων και το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων.

Στις 2 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Οικία Θεοτοκοπούλου, στα Πατήσια, στις 14 Μαρτίου στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, στους Αμπελόκηπους, στις 28 Μαρτίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παγκρατίου και στις 18 Απριλίου στο Σεράφειο.

Στο βιωματικό εργαστήρι, το οποίο έχει τίτλο «Λέξεις που χαμογελούν, λέξεις που πληγώνουν», θεματοποιούνται κρίσιμες όψεις του λεκτικού μπούλινγκ, όπως η λεκτική επίθεση για την εξωτερική εμφάνιση, τη σχολική επίδοση, την ταξική ή οικονομική κατάσταση, την εθνική ή εθνοτική προέλευση, τις έμφυλες διακρίσεις και τον γλωσσικό σεξισμό. Επίσης, η αναφορά σε άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, με στόχο να αποκαλυφθούν οι κοινωνικοί ρόλοι, τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις που «κρύβονται» σε λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά, και παράλληλα να δοθεί έμφαση στις διεξόδους που μας δίνει η γλώσσα, ώστε να προσδιορίζουμε τον άλλο με σεβασμό στη διαφορετικότητά του.

     Δ.Β

Read previous post:
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του δήμου Βύρωνα με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας για μαθητές της Γ' Λυκείου του Δήμου Βύρωνα διοργάνωσε ο δήμος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο...

Close