Όπως το έδαφος, όσο και αν είναι γόνιμο, αδυνατεί να παράγει κάτι δίχως καλλιέργεια, έτσι και ο νους του ανθρώπου: δίχως την εκπαίδευση αδυνατεί να δώσει τους αναμενόμενους καρπούς. Πλούταρχος, 47-120 μ.Χ.  Αρχαίος Έλληνας ιστορικός

«Βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου»: 4 πλατινένια, 6 χρυσά και 5 ασημένια βραβεία στον διεθνή διαγωνισμό LONDON IOOC 2022

22 Ιουνίου, 2022

Μεγάλη διάκριση, με 15 βραβεία σε 15 συμμετοχές στους «βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου», από την Σπάρτη Λακωνίας, σημειώθηκε στον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου LONDON International Olive Oil Competition 2022 (LONDON IOOC 2022), που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο πριν λίγες μέρες. Ένας διαγωνισμός κύρους, με υψηλά ποιοτικά κριτήρια επιλογής και βράβευσης ελαιολάδων, καθώς εφαρμόζει αυστηρά standards αξιολόγησης και γευστικές μεθόδους, όπως ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. 
Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον LONDON IOOC γίνεται με την αυστηρή μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους. Ο βαθμός δυσκολίας συμπληρώνεται από τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό συμμετοχών, που για το 2022 έφτασε τα 963 ελαιόλαδα προερχόμενα από 30 ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.
Οι «βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου», συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό του Λονδίνου, LONDON IOOC 2022, με δεκαπέντε (15) εξειδικευμένα βιολογικά – gourmet ελαιόλαδα τους, συγκεντρώνοντας βαθμολογίες που ξεπέρασαν ακόμα και το 96% και τιμήθηκαν με τον αριθμό των δεκαπέντε (15) βραβείων σε όλα τα δείγματα ελαιολάδων τους, διάκριση που σηματοδοτεί το υψηλό επίπεδο των βιολογικών ελαιολάδων στη χώρα μας. Οι «βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου» ξεπερνούν και επίσημα πλέον, τα 500 διεθνή βραβεία, δημιουργώντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ 514 διεθνών βραβεύσεων στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου.