Η πολιτική είναι η τέχνη να εμποδίζεις τους ανθρώπους να ανακατεύονται σε όσα τους αφορούν. - Paul Valery, 1871-1945, Γάλλος ποιητής

Βιβλίο μαγειρικής με θαλάσσια ξενικά είδη

16 Δεκεμβρίου, 2019

   Λιγκουίνι με σάλτσα λεονταρόψαρου, φιλέτο γερμανού με μαύρο πιπέρι και πάπρικα, ροδέλες τρομπέτας με σάλτσα αβοκάντο, σοτέ λεονταρόψαρου με χόρτα, είναι μερικές από τις συνταγές που προτείνουν σεφ για το μαγείρεμα βρώσιμων ξενικών ειδών στο πλαίσιο του προγράμματος «Φά’ το πριν τα φάει»!

   Το ηλεκτρονικό βιβλίο «Συνταγές βρώσιμων ξενικών ειδών» είναι μια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea και του Cyclades Preservation Fund με σκοπό την γευστική γνωριμία με τα ξενικά είδη και την προώθηση της κατανάλωσής τους.

   Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου, η διευθύντρια Ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε) Αργυρώ Ζενέτου, «το πρόγραμμα “Φά’ το πριν τα φάει” έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση τόσο των κατοίκων στις Κυκλάδες όσο και των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τις επιπτώσεις που επιφέρουν τα ξενικά είδη στην οικονομία, στον τουρισμό και στην ανθρώπινη υγεία και μεταξύ των μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος, έχει προταθεί η κατανάλωση των βρώσιμων ξενικών ειδών».

   «Παράλληλα», προσθέτει ο Νίκος Δούμπας από την iSea, «στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα ζήτησης και προσφοράς ανάμεσα στους κατόχους καταστημάτων εστίασης και τους επαγγελματίες αλιείς με αποτέλεσμα τον μετριασμό του προβλήματος των ξενικών ειδών».

   Στο βιβλίο που είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική σελίδα της iSea, υπάρχουν 12 συνταγές από τους σεφ Αλέξανδρο Ουντίλα, Κώστα Αγγελόπουλο και Χρήστο Χίτο, με βασικά συστατικά τρία θαλάσσια ξενικά είδη, το λεονταρόψαρο, τον γερμανό και την τρομπέτα.

Read previous post:
Στα… ρηχά το ξεκίνημα του Μιτάκη

Δεν ξεκίνησε καλά ο Γιάννης Μιτάκης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης Finn, που διεξάγεται στη Μελβούρνη.

Close