Όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν τη δική τους γνώμη, αλλά όχι τα δικά τους δεδομένα. ~Bernard Baruch | (Αμερικανός πολιτικός ) | 1870-1965

Βενγκέρ: «Ο Μπαπέ στην κορυφή του κόσμου»

3 Μάρτιος, 2021

Ο Ατσέν Βενγκέρ είναι ένας από τους εμβληματικούς προπονητές στην ποδοσφαιρική Ιστορία, καθώς πέρασε 34 χρόνια της ζωής του σε διάφορους πάγκους, έχοντας σπουδαία καριέρα στην Αρσεναλ, ενώ ανέδειξε και πολλούς νεαρούς παίκτες οι οποίοι εξελίχθηκαν σε «αστέρια» της διεθνούς σκηνής.

Ο Αλσατός τεχνικός, γνωρίζει άριστα τα ποδοσφαιρικά δρώμενα και η άποψη του έχει βαρύνουσα σημασία. Αναφερόμενος στο «φαινόμενο Μπαπέ», ο Βενγκέρ εκτιμά ότι ο 22χρονος συμπατριώτης του, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει κορυφαίος στον κόσμο.

«Ο Κιλιάν θα είναι ένας από τους κορυφαίους. Είτε στο παρίσι, είτε στην Μαδρίτη, είτε…», σχολίασε ο Βενγκέρ και πρόσθεσε: «Εύχομαι να κατακτήσει πολλές φορές την «Χρυσή Μπάλα». Πάνω απ΄ όλα όμως, ο Κιλιάν δεν πρέπει να περιορισθεί. Είπα, πριν από αρκετά χρόνια, ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του Κιλιάν και του Πελέ. Ο Πελέ έχει συμμετάσχει σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα και κατέκτησε τα τρία. Ο Κίλιαν, στα 22, έχει παίξει ένα και το έχει κατακτήσει. Η ομάδα της Γαλλίας κατέκτησε το Μουντιάλ με νεαρούς ποδοσφαιριστές και διαθέτει τις δυνατότητες για να κατακτήσει και το επόμενο».

Γ. Διακογιάννης