Η καθυστέρηση πάντα φέρνει κίνδυνο. Και το να αναβάλλεις ένα μεγάλο σχέδιο σημαίνει, συχνά να το καταστρέφεις. Miguel Cervantes, 1547-1616,  Ισπανός συγγραφέας

Βενεζουέλα: Οι κυβερνήτες της αντιπολίτευσης αρνούνται να ορκιστούν ενώπιον της Συντακτικής Συνέλευσης

18 Οκτωβρίου, 2017

Οι νεοεκλεγέντες κυβερνήτες που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας αρνήθηκαν σήμερα να ορκιστούν ενώπιον της Συντακτικής Συνέλευσης, την οποία θεωρούν αντισυνταγματική.

Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα κέρδισε και την Πολιτεία Μπολίβαρ, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο εξασφαλίζει τις 18 από τις 23 επαρχίες όπου την Κυριακή διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη κυβερνητών.

Οι δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών έδιναν προβάδισμα στην αντιπολίτευση, στελέχη της οποίας κατηγορούν την κυβέρνηση για νοθεία και για “βρόμικα κόλπα”, όπως ότι εκλογικά κέντρα μεταφέρθηκαν σε “επικίνδυνες περιοχές” την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, κάποιοι από τους υποψηφίους της παραδέχτηκαν ότι ηττήθηκαν, λόγω της μεγάλης αποχής.

Οι πέντε υποψήφιοι της αντιπολίτευσης που κέρδισαν στις Πολιτείες τους ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν θα ορκιστούν ενώπιον της Συντακτικής Συνέλευσης αλλά μόνο “όπως ορίζεται από το σύνταγμα και τους νόμους της Δημοκρατίας”. Ο Μαδούρο έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτραπεί στους κυβερνήτες που θα αρνηθούν να ορκιστούν στη Συντακτική Συνέλευση να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμπορική πτήση μεταξύ Ριάντ και Βαγδάτης μετά από 27 χρόνια

Η σαουδαραβική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους flynas πραγματοποίησε σήμερα μία εμπορική πτήση από το Ριάντ για τη Βαγδάτη, για πρώτη...

Close