Ένας Ευρωπαίος λέει: “Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Τι δεν πάει καλά με μένα?”. Ένας Αμερικανός λέει: “Δεν μπορώ να το καταλάβω ατυό. Τι δεν παει καλά μ΄αυτόν?”- Terry Pratchett

Βαθμολογία 5 αστέρων απένειμε ο οργανισμός Euro NCAP στο νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid

13 Νοεμβρίου, 2019

Βαθμολογία 5 αστέρων απένειμε ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP στο νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid. Η αξιολόγηση του επταθέσιου υβριδικου SUV, στον τομέα της ασφάλειας, έγινε υπό το νέο και πιο αυστηρό καθεστώς που ισχύει από πέρσι.

Ο οργανισμός Euro NCAP απένειμε υψηλή βαθμολογία στο νέο Explorer Plug-In Hybrid για την προστασία τόσο των ενηλίκων επιβατών, όσο και των παιδιών. Η διάκριση οφείλεται στην καινοτομία που εφάρμοσε η αυτοκινητοβιομηχανία ενσωματώνοντας σωλήνες υψηλής αντοχής από μαρτενσιτικό χάλυβα στις κολόνες Α και στην οροφή του οχήματος, ενισχύοντας περαιτέρω τον κλωβό ασφαλείας των επιβατών.

Επιπλέον, η τεχνολογία Reverse Brake Assist, που λανσάρεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, χρησιμοποιεί ραντάρ και αισθητήρες υπερήχων για την ανίχνευση εμποδίων στην πορεία του οχήματος, ύψους πάνω από 28 εκατοστά και πλάτους 7,5 εκατοστών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στο όχημα να ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα ώστε να αποφευχθεί μία επικείμενη σύγκρουση, όταν τα αυτοκίνητο κάνει όπισθεν με ταχύτητες μεταξύ 1,5 χλμ./ώρα και 12 χλμ./ώρα.

Πλέον το νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid είναι έτοιμο να κατακτήσει τους δρόμους με ένα συνδυασμό από έναν βενζινοκινητήρα 3.0L V6 EcoBoost και έναν ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια με απόδοση 457 ίππων και ροπή 825 Nm. Το νέο μοντέλο εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 48 χλμ.

Κ.Π.

Read previous post:
ΘΕΜΑ: Είδος προς εξαφάνιση ο Έλληνας γκολτζής

Ντέμης Νικολαΐδης, Νίκος Λυμπερόπουλος, Άγγελος Χαριστέας, Φάνης Γκέκας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Κώστας Μήτρογλου...

Close