Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα πράγματα θα διορθωθούν αν αλλάξουν. Είμαι σίγουρος όμως ότι για να διορθωθούν, πρέπει να αλλάξουν. Georg Christoph Lichtenberg, 1742-1799, Γερμανός γνωμικογράφος

Βασιλειάδης: «Κάθε χρόνος θα είναι και καλύτερος»

11 Φεβρουάριος, 2019

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΠΟΙΑΘ, στο Μικρολίμανο, η τελετή βράβευσης των κορυφαίων νέων αθλητών που διακρίθηκαν μέσα στο 2018, από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ). Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών, φορέων του αθλητισμού, Ολυμπιονίκες κ.α.  Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν ακόμα Οργανισμοί και Φορείς που είναι κοντά στον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και ενισχύουν το σημαντικό και πολυσχιδής έργο του.

«Η βραδιά είναι αφιερωμένη στους νέους αθλητές. Έχοντας υπάρξει αθλητές για πάρα πολλά χρόνια και γνωρίζοντας τι σημαίνει να είσαι αθλητής και ειδικά νέος αθλητής, να βραβεύσουμε τη νέα γενιά αθλητών της χώρας μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν εκτιμάμε, δεν σεβόμαστε και δεν χειροκροτούμε τις νίκες και τα μετάλλια των ανδρών και των γυναικών μας. Θεωρήσαμε όμως ότι αυτή τη χρονική στιγμή πρέπει να δώσουμε παραπάνω ώθηση στους νέους αθλητές. Να τους προβάλουμε. Να μπορέσουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Να σταθούν πιο καλά στα πόδια τους και γιατί όχι μέσα από αυτήν την προβολή, να βρουν και χορηγούς που θα τους βοηθήσουν στη δύσκολη αποστολή που έχουν. Η εποχή που ζούμε είναι πολύ δύσκολη και όλοι οι αθλητές χρειάζονται βοήθεια και στήριξη. Δεν πρέπει να προβάλουμε και να βοηθάμε τους αθλητές μόνο όταν παίρνουν παγκόσμιες νίκες, αλλά να είμαστε στο πλευρό τους καθ` όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς τους προς την καταξίωση», είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη πριν ξεκινήσουν οι βραβεύσεις ανθρώπων και φορέων που στηρίζουν τον αθλητισμό και τους αθλητές, αλλά και όλους όσοι βοηθούν στη διάδοση του Ολυμπιακού πνεύματος, της εκεχειρίας και της ειρήνης.

Ενόψει των προσεχών Ολυμπιακών Αγώνων, η Βούλα Κοζομπόλη δεν δίστασε να κάνει την πρόβλεψη ότι «η Ελλάδα θα πανηγυρίσει περισσότερα μετάλλια σε σχέση με το Ρίο, αφού δίπλα στους ήδη καταξιωμένους αθλητές, έρχεται να προστεθεί και η γενιά γενιά. Μια νέα γενιά με αστείρευτη όρεξη, με σπουδαία πρότυπα, τους Ολυμπιονίκες μας, ικανή για να πετύχει μεγάλα πράγματα».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε πως «αυτοί που μας έκαναν να χαρούμε, να κλάψουμε, να πανηγυρίσουμε μαζί τους, βραβεύουν τη νέα γενιά αθλητών, που τα προσεχή χρόνια θα μας κάνουν να νοιώσουμε τα ίδια συναισθήματα. Ο ελληνικός αθλητισμός μας έχει γεμίσει υπερηφάνεια και χαρά και συνεχίζει να είναι όρθιος σε δύσκολες συνθήκες. Να μας προσφέρει αισιοδοξία για το μέλλον. Σήμερα γιορτάζει κι εμείς γιορτάζουμε μαζί του». Σχετικά με το μήνυμα που θα ήθελε στο αθλητικό κίνημα και σε όλους εκείνους που προσπαθούν για να πετύχουν τους στόχους τους, ο κ. Βασιλειάδης είπε ότι «τα δύσκολα είναι πίσω. Μαζί θα χαράξουμε ένα καλύτερο αύριο. Κάθε χρόνος θα είναι και καλύτερος. Κάθε χρόνος κι εμείς, ως Πολιτεία, θα προσπαθούμε να στεκόμαστε στο πλευρό τους. Στο πλευρό των οικογενειών τους για να συνεχίσουν να μας κάνουν υπερήφανους». Ο κ. Βασιλειάδης μάλιστα ανακοίνωσε ότι όλοι οι Ολυμπιονίκες σε λίγο καιρό από σήμερα θα μπορούν να μπαίνουν δωρεάν, με ειδική κάρτα, σε Αρχαιολογικούς Χώρους  «και σε όλους τους χώρους ευθύνης μας, αφού το αίτημα έφυγε με θετική εισήγηση από τον υπουργό. Θα πάει στις αρμόδιες επιτροπές και νομίζω ότι είναι τυπικό το ζήτημα να υλοποιηθεί το αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών».

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης τόνισε από την πλευρά του ότι «η πόλη υποδέχεται τους Ολυμπιονίκες σε μια εορταστική εκδήλωση. Υποδεχόμαστε τους ανθρώπους που μας κάνουν υπερήφανους. Όλους εκείνους που μας συγκινούν. Δεν είναι πολλές οι στιγμές και οι καταστάσεις που έχουμε την ευκαιρία ως Έλληνες να είμαστε υπερήφανοι. Οι Ολυμπιονίκες αλλά και οι νέοι αθλητές, μας έχουν προσφέρει πολλές χαρές όλες αυτές τις δεκαετίες και με ιδιαίτερη χαρά τους υποδεχόμαστε στον Πειραιά, σε μια σημαντική εκδήλωση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος τόνισε πως «όταν βρίσκεσαι σε ένα χώρο με τόσους Ολυμπιονίκες, νιώθεις ένα δέος. Ένα δέος γιατί οι Ολυμπιονίκες είναι η βιτρίνα του ελληνικού αθλητισμού. Είναι οι αθλητές που χάρισαν σε όλον τον ελληνισμό χαρά, υπερηφάνεια και δόξασαν την πατρίδα μας. Με μεγάλη χαρά θα δούμε σήμερα τον ΣΕΟ να τιμά τους νέους αθλητές. Αυτούς που ευελπιστούμε μια μέρα να τους δούμε, να γίνονται μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, έχοντας κάνει έτσι το όνειρό τους πραγματικότητα. Είναι χρέος της ΕΟΕ να βοηθάει όλους τους αθλητές. Παίρνουμε κι εμείς  κομμάτι από τη χαρά που προσφέρουν αυτά τα παιδιά στον ελληνικό λαό, όταν φέρνουν αυτές τις επιτυχίες».

Τέλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος τόνισε πως «έχει μεγάλη σημασία να στηρίζουμε τους αθλητές μας, γιατί αποτελούν πρότυπο για την κοινωνία μας».
 

Read previous post:
Έρευνα σε βάρος του Χ. Γκουαϊδό για «παράνομη χρηματοδότηση» από το εξωτερικό

Διοικητική έρευνα με την κατηγορία της παράνομης χρηματοδότησης, κυρίως από το εξωτερικό, ξεκίνησε σήμερα στη Βενεζουέλα σε βάρος του ηγέτη...

Close