Ποτέ δεν συνειδητοποιείς πόσο καλή μνήμη έχεις μέχρι τη στιγμή που προσπαθήσεις να ξεχάσεις κάτι. Franklin P. Jones, 1908-1980, Αμερικανός χιουμορίστας.

Βαρουφάκης: «Απεξάρτηση από τον τζόγο και τους ολιγάρχες»

15 Νοεμβρίου, 2019

Την πλήρη απεξάρτηση του αθλητισμού, ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου, από τον τζόγο και τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, ζήτησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το αθλητικό νομοσχέδιο. «Όταν διασυνδέουμε τον αθλητισμό με την εξουσία, δηλητηριάζεται όλη η διαδικασία. Τα σημερινά προβλήματα του αθλητισμού ξεκινάνε από τότε που διασυνδέθηκε με την τηλεόραση. Τεράστιοι ολιγαρχικοί όμιλοι, μέσα από τον αθλητισμό, εγκλωβίζουν μάτια θεατών και τα πετάνε στους διαφημιστές», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Ο μόνος τρόπος για να απεξαρτηθεί ο αθλητισμός από τις διαδικασίες που γεννούν τη βία στα γήπεδα, είναι η απεξάρτηση από τον τζόγο και τους ολιγάρχες».

 

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 είπε ότι το κόμμα του καταψηφίζει το νομοσχέδιο και πρότεινε τρία βήματα για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, «απ΄όπου ξεκινούν όλα τα δεινά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης πρότεινε:

 

– Εφαρμογή του μοντέλου της Μπαρτσελόνα, με τις μετοχές των ΠΑΕ να περνούν στους φιλάθλους.

– Επανακρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και πλήρη κρατικό έλεγχο στον τζόγο

– Υιοθέτηση του μοντέλου των επαγγελματικών πρωταθλημάτων των ΗΠΑ, με περιορισμό στους μισθούς (salary cap) και διαδικασία ανάλογη των ντραφτ, όπου οι καλύτεροι νέοι αθλητές θα πηγαίνουν στις πιο αδύναμες ομάδες.

Γιάννης Δημητρόγλου

Read previous post:
ΝΔ-ΚΙΝΑΛ: Ο Φρουζής τεκμηρίωσε την σκευωρία ΣΥΡΙΖΑ: Μνημειώδεις αντιφάσεις-αυτοδιαψεύσεις

 Η εξέταση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή, ολοκληρώθηκε το απόγευμα τη Παρασκευής.

Close