Είναι άσκοπο για το πρόβατο να περνάει αποφάσεις υπέρ της χορτοφαγίας, όσο ο λύκος εξακολουθεί να έχει διαφορετική γνώμη. William Ralph Inge, 1860-1954, Βρετανός ιερωμένος & ακαδημαϊκός

Βαρβαρέσος:Πτώση τζίρου 37,3% το Α’ εξάμηνο

Στο ποσό των 3,83 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών της Βαρβαρέσος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 έναντι 6,10 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2019, μειωμένος κατά 37,3%.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μείωση του τζίρου οφείλεται στην πανδημία του Covid-19 και της καθυστέρησης χρηματοδότησης του εγκεκριμένου στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016 επιχειρηματικού  σχεδίου της από τις τράπεζες. 
Οι εξαγωγές κατά το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 3,67 εκατ. ευρώ ποσοστό 96% των συνολικών πωλήσεων. 

Τα αποτελέσματα προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του εξαμήνου 2020 ανήλθαν σε ζημίες 1,58 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,83 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Στις 30.06.2020 τελείωσε η εγκατάσταση του νέου  μηχανολογικού εξοπλισμού που έχει υπαχθεί στο καθεστώς ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» του Νόμου 4399/2016 που αφορά επενδύσεις παραγωγικού εξοπλισμού αξίας 4,7 εκατ. ευρώ για αλλαγή του συνόλου της παραγωγικής διαδικασίας της μονάδας.

Με την αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων, την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου και την αναμενόμενη χρηματοδότηση επανεκκίνησης η εταιρία, σύμφωνα με την ανεξάρτητη επισκόπηση επιχειρηματικού πλάνου (IBR) που εκπονήθηκε από την Grant Thornton αποκτά βιώσιμη προοπτική διεισδύοντας σε νέες καινοτόμες niche-αγορές, μακροπρόθεσμη χρηματοοικονομική σταθερότητα, βελτιωμένη ρευστότητα και κερδοφορία.
 

Περισσότερα στη κατηγορία Επιχειρηματικά Νέα
Κωστής Χατζηδάκης: Ο ανταγωνισμός είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση στην αγορά ενέργειας

Ο ανταγωνισμός είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση στην αγορά ενέργειας για τη μείωση του κόστους του ρεύματος, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν...

Close