Μερικές φορές μοιάζει να υπάρχουν περισσότερες λύσεις από προβλήματα. Αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά θα διαπιστώσουμε ότι πολλά προβλήματα του σήμερα είναι αποτελέσματα των λύσεων του χθες. - Thomas Sowell (Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής)

Βαν ντερ Μπέλεν: Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους στον Λίβανο

5 Αυγούστου, 2020

“Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους στον Λίβανο, με τους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων”, τονίζει μέσω Twitter σε μήνυμα συμπαράστασης προς τον λιβανέζικο λαό, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Στο μεταξύ, μεγάλες ζημίες από τις χθεσινές δύο τρομακτικές εκρήξεις στην Βηρυτό έχει υποστεί η πρεσβεία της Αυστρίας στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, και σύμφωνα με ανακοίνωσή της στη σελίδα της στο Facebook, προς το παρόν είναι άγνωστο, εάν θα είναι δυνατή η λειτουργία των γραφείων τις επόμενες ημέρες, ωστόσο δυνατή όλο το εικοσιτετράωρο είναι η επικοινωνία μέσω του αριθμού τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης.

“Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την πρεσβεία στους ακόλουθους αριθμούς τηλεφώνου, εάν αναζητείτε οικείους ή εάν σας είναι γνωστό ότι σε αυτή την καταστροφή στη Βηρυτό έχουν τραυματιστεί Αυστριακοί πολίτες ή χρειάζονται βοήθεια…”, αναφέρεται σχετικά.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πέτερ Γκούσελμπαουερ επιβεβαίωσε το μεσημέρι στη Βιέννη ότι από το ωστικό κύμα των εκρήξεων έχει καταστραφεί η υάλινη πρόσοψη του κτιρίου της αυστριακής πρεσβείας στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες Αυστριακούς, ενώ καλά στην υγεία τους είναι και οι 180 Αυστριακοί στρατιώτες της αποστολής του Αυστριακού Ομοσπονδιακού Στρατού που συμμετέχει από τον Νοέμβριο του 2011 στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, και που είναι εγκατεστημένη σε απόσταση δύο ωρών με το αυτοκίνητο από τη Βηρυτό.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Η Σουηδία καταγράφει πτώση ρεκόρ του ΑΕΠ της, παρά την αποφυγή του lockdown

Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα πτώση ρεκόρ άνω του 8% του ΑΕΠ της στο δεύτερο τρίμηνο, ακόμα κι αν η χώρα...

Close