Με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι ακόμα δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακούς δημόσιους λειτουργούς όμως, ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν. - Otto von Bismarck, 1815-1898, Γερμανός καγκελάριος

Βαγιαννίδης: «Θα κάνω οτιδήποτε για να πετύχω»

22 Ιουνίου, 2020

 «Μάντσεστερ Σίτι και Μονακό ενδιαφέρθηκαν αλλά στο μυαλό μου υπήρχε μόνο η Ίντερ». Είναι ο τίτλος της συνέντευξης που παραχώρησε ο Γιώργος Βαγιαννίδης στην ιστοσελίδα με νέα της ιταλικής ομάδας, SempreInter.com, μιλώντας για όλους και όλα: τον Παναθηναϊκό, την Ίντερ, την Μάντσεστερ Σίτι και τη Μονακό, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Ασράφ Χακίμι, τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, τον Μέσι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Μάικλ Τζόρνταν αλλά και τον ΛεΜπρον Τζέιμς.

 «Μέχρι να υπογράψω το συμβόλαιο, δεν ήμουν ποτέ σίγουρος. Στην αρχή φαινόταν και ακουγόταν απίστευτο, αλλά όταν υπέγραψα το συμβόλαιο, όταν όλα τακτοποιήθηκαν, μόνο τότε πίστεψα τι είχε συμβεί και ηρέμησα. Είχα ακούσει τόσα πολλά. Δεν ήθελα να απογοητευτώ αν δεν λειτουργούσε κάτι ή κάτι πήγαινε στραβά. Έτσι, προσπάθησα να μείνω προσγειωμένος από την πρώτη στιγμή που έμαθα για το ενδιαφέρον της Ίντερ και περίμενα ήρεμα να δω πού θα καταλήξουν όλα», είπε ο Βαγιαννίδης.  

 «Έμαθα για την Ίντερ μετά την καραντίνα στην Ελλάδα. Αρχικά ενημερώθηκα από τους εκπροσώπους μου. Μου είπαν από την πρώτη στιγμή ότι αυτό το ενδιαφέρον ήταν σοβαρό. Και ήταν. Έτσι, χωρίς να το συνειδητοποιήσω, έφτασα να διαπραγματεύομαι με μια ομάδα όπως η Ίντερ. Μίλησα μόνο με τον κ. Αουσίλιο, πριν υπογράψω. Μου ανέλυσε τα πάντα σχετικά με το έργο, το σχέδιο που έχει η Ίντερ για μένα, ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα. Μου είπε ότι θα ξεκινήσω ως μέλος της πρώτης ομάδας και διευκρίνισε ότι όλα σχετικά το μέλλον μου θα αποφασιστούν μετά από κοινή απόφαση και με βάση την αμοιβαία κατανόηση. Και αυτή η εντελώς επεξηγηματική επαφή, αυτή η αναλυτική προσέγγιση, ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες για να λάβω την απόφασή μου. Έτσι έχω υπογράψει για τέσσερα χρόνια και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ιδέα εάν υπάρχει ρήτρα», πρόσθεσε.
 
 «Για να σας πω την αλήθεια, δεν θα συζητούσα καν να αφήσω την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, όπου είχα μια πρόταση στα χέρια μου για να ανανεώσω το συμβόλαιό μου εκεί. Μια πρόταση που μου έδινε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην πρώτη ομάδα. Δεν θα την άφηνα προκειμένου να φύγω και να πάω και να παίξω για μια ομάδα νέων. Αυτό που συνειδητοποίησα στις επαφές μου με τους ανθρώπους της Ίντερ, είναι ότι θα είμαι μέλος της πρώτης ομάδας. Πηγαίνω εκεί για να διεκδικήσω μια θέση στην πρώτη ομάδα», ξεκαθάρισε ο Έλληνας αυντικός.

 «Η Μονακό κινήθηκε πολύ σοβαρά και ήμασταν πολύ κοντά σε μια συμφωνία. Η Μάντσεστερ Σίτι με είχε πράγματι πλησιάσει, είχαμε κάποιες συζητήσεις, είναι αλήθεια. Η ΛΑΣΚ Λιντς ήταν επίσης πολύ επίμονη και έδειξε ότι πραγματικά με ήθελε. Σε γενικές γραμμές, υπήρχε ενδιαφέρον από πολλές ομάδες. Δεν συμφωνήσαμε σχετικά με το έργο που αφορά την ανάπτυξή μου, ώστε να με δελεάσει περισσότερο από, για παράδειγμα, αυτό που ο Παναθηναϊκός μου πρόσφερε να μείνω στην Ελλάδα. Αλλά όλες οι σκέψεις, όλες οι συγκρίσεις, ό,τι κι αν θεωρούσα μια επιλογή, όλα εξαφανίστηκαν αμέσως μετά την εμφάνιση της Ίντερ και μου έδειξε πόσο σοβαρό ήταν το ενδιαφέρον της. Για μένα όλοι οι άλλοι σύλλογοι εξαφανίστηκαν αυτόματα. Μετά από αυτό, απλώς δεν υπήρχαν άλλες σκέψεις, κανένας ανταγωνισμός, μόνο η Ίντερ. Στο μυαλό μου, υπήρχε μόνο η Ίντερ. Όλα εξαρτώνταν από το έργο που θα μου προσφερόταν και αν θα ήταν καλό για την ανάπτυξή μου και θα με βοηθούσε να βελτιωθώ. Αλλά, εάν σκεφτώ, ναι, η Ιταλία ήταν η πρώτη μου επιλογή. Μαθαίνω ιταλικά 1,5 χρόνο, πολύ πριν εμφανιστεί η Ίντερ. Πάντα παρακολουθούσα τη Serie A. Μου αρέσει να παρακολουθώ ποδόσφαιρο, ειδικά σε υψηλό επίπεδο όπως η Serie A, αλλά πραγματικά παρακολουθώ όλα όσα αφορούν το ποδόσφαιρο», είπε ο 18χρονος πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού.

 «Παίζω στη δεξιά πλευρά σε κάθε σχήμα. Είμαι ένας επιθετικός μπακ. Πρέπει να βελτιώσω τις προωθήσεις μου, αλλά πιστεύω ότι είμαι καλός χωρίς τη μπάλα. Μπορώ να κινηθώ καλά στο γήπεδο και να ξέρω πώς να δουλεύω καλά και αποτελεσματικά με τους συμπαίκτες μου. Πρέπει να βελτιωθώ αμυντικά. Αλλά είμαι σίγουρος ότι αν παίξω ποδόσφαιρο στη Serie A, το σπίτι της τακτικής και της σωστής αμυντικής λειτουργικότητας, σίγουρα θα βελτιωθώ. Είμαι έτοιμος και πρόθυμος να κάνω οτιδήποτε για να πετύχω. Και το εννοώ. Ό,τι μου ζητείται, ό,τι απαιτείται στην προπόνηση, στην προετοιμασία, στην καθημερινή ζωή, θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να πετύχει. Δεν ξέρω πώς θα το κάνω, αλλά αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να μην κάνω αυτό που πρέπει να κάνω και αυτό που μου ζητείται να κάνω. Και ακόμη περισσότερα», δήλωσε με σιγουριά.

 «Το καθημερινό μου πρόγραμμα προσαρμόζεται κατά τρόπο ώστε να μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της Ίντερ. Είμαι προετοιμασμένος για ολόκληρο το πακέτο, προπονούμαι πέντε ώρες την ημέρα, κάνω ό,τι χρειάζεται για να είμαι έτοιμος και για να προετοιμαστώ σωστά. Τα πάντα στην καθημερινή μου ζωή είναι ήδη πλήρως προσαρμοσμένα στην Ίντερ, δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο. Γενικά είμαι τύπος του… σπιτιού. Αλλά ξέρω ότι η μετακίνηση στο εξωτερικό, μακριά από την οικογένειά μου, είναι κάτι που πρέπει να περάσω και είμαι βέβαιος ότι όσο περνάει ο καιρός θα είναι καλύτερα. Δεν φοβάμαι να φύγω από τον σύλλογο που μεγάλωσα για να ξεκινήσω μία νέα περιπέτεια ζωής. Πήγα στον Παναθηναϊκό για 10 χρόνια, από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα περισσότερες ευκαιρίες αυτή τη σεζόν, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι όλα, κάθε εμπειρία, είναι καλή στο τέλος. Ο Παναθηναϊκός μου έδωσε πολλά. Ο ιδιοκτήτης προσπάθησε πολύ σκληρά για να με κρατήσει εκεί, αλλά είχα αποφασίσει να φύγω, καθώς ήξερα ότι η μετακίνηση στο εξωτερικό θα ήταν το σωστό βήμα για την καριέρα μου. Στην πρώτη μου σεζόν στην Ίντερ, θα ήθελα να είμαι ένας από τους δύο βασικούς πλάγιους μπακ. Θα προσπαθήσω να βελτιώσω κάθε μέρος του παιχνιδιού μου. Ψυχικά, σωματικά, τακτικά, τα πάντα. Και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει γιατί θα είμαι μεταξύ των καλύτερων ποδοσφαιριστών στον κόσμο. Πρέπει να βελτιωθείς όταν βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον, σε τέτοιες συνθήκες. Όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν». 

 Στη συνέχεια ο Γιώργος Βαγιαννίδης αναφέρθηκε στις… αδυναμίες του: «Από τώρα η αγαπημένη μου ομάδα είναι η Ίντερ, αλλά πριν εμφανιστεί στη ζωή μου, ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και αγαπημένος μου ο Ασράφ Χακίμι της Ντόρτμουντ. Για μένα, είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή.  Το στυλ παιχνιδιού μου είναι πιο κοντά σε εκείνο του Ζοάο Κανσέλο. Στην Ελλάδα όλοι μου λένε ότι τους θυμίζω τον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Αλλά δεν τον είδα ποτέ να παίζει. Όταν δεν παίζω ποδόσφαιρο μου αρέσει η ανάγνωση, μου αρέσει η λογοτεχνία. Αλλά το τελευταίο βιβλίο που διάβασα ήταν ένα του Ηρόδοτου. Μου αρέσει επίσης να παρακολουθώ ταινίες και να πηγαίνω κινηματογράφο. Είναι κάτι που έχασα κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ήθελα να παρακολουθήσω τα “Παράσιτα”, αλλά δεν μπορούσα. Είδα το “Last Dance”. Παρακολουθώντας τη σειρά κατάλαβα το μεγαλείο του Τζόρνταν. Αν και, πρέπει να παραδεχτώ ότι είμαι τεράστιος θαυμαστής του Λεμπρόν» υπογράμμισε, ενώ επέλεξε Κριστιάνο Ρονάλντο, στην… κλασική ερώτηση για την επιλογή ανάμεσα στον διάσημο Πορτογάλο και τον Λιονέλ Μέσι.

 

Αντώνης Βαζογιάννης

 

 

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Ο Σταλ 70.25 στο δίσκο, ο Νοβίτσκι 78.52μ στη σφύρα

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της δισκοβολίας, Ντάνιελ Σταλ, έγινε ο πρώτος αθλητής που έσπασε το φράγμα των 70.00 μέτρων φέτος, σε...

Close