Με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι ακόμα δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακούς δημόσιους λειτουργούς όμως, ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν. Otto von Bismarck, 1815-1898, Γερμανός καγκελάριος

Β. Πατουλίδου για τη ΔΕΘ: «Οφείλουμε να είμαστε παρόντες περισσότερο από ποτέ» 

11 Αυγούστου, 2020

Οδυνηρή εξέλιξη, που πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς διχασμούς, χαρακτηρίζει την ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου. Η ίδια επισημαίνει ότι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά μετά τον πόλεμο και υπογραμμίζει ότι «οφείλουμε να είμαστε παρόντες περισσότερο από ποτέ».  

«Η δημόσια υγεία καθορίζει τις κινήσεις μας και το μέλλον της πόλης μας. Ήδη εργαζόμαστε επάνω στο πώς να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την θέση της πόλης μας κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, ώστε σύντομα να εξαλειφθούν οι συνέπειες. Δεν θα είναι εύκολο. Δεν θα είναι ανώδυνο. Η απουσία της ΔΕΘ θα πλήξει πολλές επιχειρήσεις και συμπολίτες μας» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Εκτιμά, ωστόσο, ότι «είναι η ευκαιρία να δείξουμε πως αυτή η πόλη δεν είναι τόπος ευκαιριακών πολιτικών» και τονίζει ότι «η Θεσσαλονίκη έχει ισχύ και αυτή είναι οι πολίτες της».