Νικήτα Χρουστσόφ, 1894-1971, Σοβιετικός ηγέτης

Β. Πάλμας: Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού και για την ενεργειακή μας πολιτική

19 Απριλίου, 2018

«Εμείς, ως Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσουμε όλες τις προσπάθειες που μας αφορούν, τόσο για επίλυση του Κυπριακού, όσο και σε ότι αφορά την ενεργειακή μας πολιτική και την εξόρυξη φυσικού αερίου» απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βασίλης Πάλμας, στο περιθώριο εκδήλωσης στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, του δήμου Νεάπολης – Συκεών, στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η «επιθετικότητα» και οι αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας «δεν πρόκειται να δημιουργήσουν αναστολές στην Κυπριακή Δημοκρατία» προκειμένου «να διαφυλάξει τα συμφέροντα του κυπριακού λαού».
«Είναι γεγονός ότι διανύουμε μια περίοδο μεγάλης επιθετικότητας από την πλευρά της Τουρκίας, το ζούμε και το βιώνουμε καθημερινά τόσο εμείς στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα, από τις καθημερινές παράνομες ενέργειες των Τούρκων» είπε ο κ. Πάλμας.
«Εύχομαι και ελπίζω, αυτή η επιθετικότητα και αυτή η ασέβεια προς του διεθνείς κανόνες και το διεθνές δίκαιο να έχει μια υφή, ή ένα χαρακτήρα σχετικό, που αφορά και τις ενδοτουρκικές διαδικασίες για προεδρικές εκλογές» συνέχισε ο κ. Πάλμας και πρόσθεσε:
«Θα ήθελα να πιστεύω πως, επιτέλους, η Τουρκία θα πρέπει να λάβει υπόψη της ότι λειτουργεί μέσα σε μια διεθνή κοινότητα, στην οποία έχει υποχρέωση να σέβεται τους κανόνες λειτουργίας του διεθνούς δικαίου και των διεθνών οργανισμών».
«Εμείς ως Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσουμε όλες τις προσπάθειες που μας αφορούν  τόσο για επίλυση του Κυπριακού, όσο και σε ότι αφορά την ενεργειακή μας πολιτική και την εξόρυξη φυσικού αερίου. Είναι αναφαίρετο και κυριαρχικό μας δικαίωμα, να ασκήσουμε όλα αυτά τα δικαιώματά μας» είπε ο κ. Πάλμας και πρόσθεσε:  
«Και δεν πρόκειται τέτοιου είδους αντιδράσεις, τέτοιου είδους επιθετικές ενέργειες, να δημιουργήσουν αναστολές στην Κυπριακή Δημοκρατία για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του κυπριακού λαού».

Φ.Γ.
 

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
ΠΑΟΚ: Πρόβλημα προς επίλυση η κούραση

Η φυσική κόπωση των παικτών του, τώρα στο τέλος της σεζόν, είναι το βασικό πρόβλημα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Close