Οι άνθρωποι έχουν το ελάττωμα όταν έχει νηνεμία να νομίζουν ότι δεν θα έρθει ποτέ καταιγίδα και δεν προετοιμάζονται. Niccolo Machiavelli, 1469-1527, Ιταλός πολιτικός φιλόσοφος

Β. Κοντοζαμάνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η εθελοντική προσφορά είναι στοιχείο της ταυτότητάς μας»

6 Δεκεμβρίου, 2019

Στο Μεγανήσι, στον Καστό και τον Κάλαμο, στα τρία μικρά νησιά του Ιονίου με τους λιγοστούς κατοίκους, όπου υλοποίει την όγδοη αποστολή της η Axion Hellas, πραγματοποιεί επίσκεψη ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Κοντοζαμάνης μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογράμμισε πως «είναι πολύ συγκινητικό να βρίσκεσαι σε απομακρυσμένες περιοχές και να βλέπεις ανθρώπους που δεν έχουν αφήσει τον τόπο τους, μένουν εδώ. Το μόνο που ζητούν από την Πολιτεία είναι τα αυτονόητα και η Πολιτεία οφείλει να τα προσφέρει».

«Είμαστε εδώ για να δούμε από κοντά τα προβλήματα των κατοίκων αυτών των περιοχών», επισήμανε ο υφυπουργός Υγείας και διευκρίνισε πως «είναι άλλο να τα διαβαζεις σε ένα έγγραφο και άλλο να τα βλέπεις και να τα μαθαίνεις από τους ίδιους τους κατοίκους, από κοντά».

Αναφερόμενος στο εθελοντικό έργο της Axion Hellas που προσφέρει ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες σε κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, ο υφυπουργός Υγείας σημείωσε: «Είμαστε εδώ και δίνουμε το «παρών» σε αυτήν την αποστολή της Axion Hellas, γιατί θελουμε να αναδείξουμε τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς, που είναι στοιχείο της ταυτότητας του Έλληνα. Πρέπει να επιβράβευουμε και να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες, που δίνουν το παράδειγμα για να ακολουθήσουν και άλλοι».

Read previous post:
Μ. Σαλβίνι: Σταμάτησα να τρώω ιταλική κρέμα σοκολάτας διότι την φτιάχνουν με τουρκικά φουντούκια

Νέα «γαστρονομικού χαρακτήρα βολή» κατά της Τουρκίας, εξαπέλυσε ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.

Close