Θα πάρει πολύ καιρό και σίγουρα η Δύση θα παραμείνει ο κυρίαρχος πολισμός για μεγάλο διάστημα μέσα στον επόμενο αιώνα, αλλά η παρακμή ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη - Σάμιουελ Χάντιγκτον

Β. Κικίλιας: «Το μέλλον δε θα περιμένει, το αύριο είναι εδώ»

25 Μαΐου, 2018

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» με τίτλο «Το μέλλον δε θα περιμένει, το αύριο είναι εδώ», ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνει πως η Άμυνα και η Ασφάλεια είναι οι τομείς, στους οποίους κατά προτεραιότητα εφαρμόζονται οι τεχνολογικές εξελίξεις, και πως αυτό παίζει σημαντικό ρόλο σε έναν κόσμο που δεν έχει μάθει να ζει και να συνυπάρχει ειρηνικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η επιστήμη, η τεχνολογία, οι ανάγκες του ανθρώπου αναμορφώνονται ριζικά. Και ενώ επηρεάζουν άμεσα τις ζωές μας, δεν αφομοιώνονται πλήρως από την κοινωνία μας, λόγω της ταχύτητάς τους.

«Η Άμυνα και η Ασφάλεια είναι οι τομείς που κατά προτεραιότητα εφαρμόζονται οι τεχνολογικές εξελίξεις, ιδιαιτέρως στα ισχυρά και προηγμένα κράτη. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο σε έναν κόσμο που δεν έχει μάθει να ζει και να συνυπάρχει ειρηνικά. Σε έναν κόσμο που, στο όνομα της ισχύος και του συμφέροντος, πριονίζεται το κλαδί στο οποίο καθόμαστε όλοι. Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, τρεις τεχνολογικές ανακαλύψεις θα κυριαρχήσουν παγκοσμίως και θα αποτελέσουν τα θεμελιώδη ορόσημα στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας. Αυτά είναι το 3D printing, τα UAVs (Unmanned Aerial Vehicle) και η τεχνητή νοημοσύνη» τονίζει και προσθέτει πως παρακολουθώντας τη διεθνή ειδησεογραφία και την επιστημονική έρευνα, εύκολα συμπεραίνει κάποιος ότι οι εξελίξεις στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός.

Read previous post:
Η «μάχη» της Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ για τον Σωκράτη

Το... σίριαλ της αποχώρησης του Σωκράτη Παπασταθόπουλου από την Ντόρτμουντ, παρουσιάζει καθημερινά νέα επεισόδια.

Close