Ο πόλεμος δεν μπορεί να φέρει πραγματικά οικονομική ανάπτυξη (όχι άμεσα τουλάχιστον) δεδομένου ότι αύξηση του πλούτου ποτέ δεν μπορεί να προέλθει από καταστροφή αγαθών. Ludwig von Mises, 1881-1973, Ιταλός οικονομολόγος

Β. Βιλιάρδος: Να αποσυρθούν από το φορολογικό νομοσχέδιο διατάξεις που επιταχύνουν τον αφελληνισμό της οικονομίας

5 Δεκεμβρίου, 2019

Πλήρη απαλλαγή από τη φορολογία των μητέρων με περισσότερα από τρία παιδιά, ζήτησε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος, κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Ο βουλευτής ζήτησε επίσης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση της προκαταβολής φόρου από τις επιχειρήσεις, τουλάχιστον στο 50% «και όχι στο προσχηματικό 95% από 100%», κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και δημιουργία αφορολόγητου αποθεματικού για επενδύσεις στις επιχειρήσεις.

Ο κ. Βιλιάρδος ζήτησε απόσυρση άρθρων του νομοσχεδίου που επιταχύνουν τον αφελληνισμό της οικονομίας. Ανέφερε ειδικότερα ότι άρθρο του νομοσχεδίου που αφορά στην απαλλαγή φόρου υπεραξίας μετοχών εξωχώριων αλλοδαπών επιχειρήσεων, συνιστά «σκανδαλώδη εύνοια εξωχώριων, off shore εταιρειών ή ευρωπαϊκών εταιρειών εν γένει όσον αφορά την αποφυγή φορολογίας».

Αναφορικά με άρθρο του νομοσχεδίου για την απαλλαγή φόρου ομολόγων, επισήμανε ότι απαλλάσσονται από φόρους οι αλλοδαποί που αγοράζουν ομόλογα τραπεζών ή εταιρειών.

«Το θεωρούμε απαράδεκτο, όταν όλοι οι άλλοι επιβαρύνονται με φόρους», είπε και κατήγγειλε και τη διάταξη με την οποία «ορίζεται ότι οι φόροι θα καταβάλλονται από σχήματα που διαχειρίζονται τα ομόλογα και δεν θα επιβαρύνονται οι εκδότες, που μπορεί να είναι οι τράπεζες. Ο νόμος αυτός αποτελεί διευκόλυνση για τις τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων με το σχέδιο «Ηρακλής», τα οποία αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα από τα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια με τον απαράδεκτο τρόπο που φαίνεται πως θα δρομολογηθούν. Εν προκειμένω, ενώ το κράτος θα αναλαμβάνει το ρίσκο η ευθύνη για την εξυπηρέτησή τους θα βαρύνει σχήματα εκτός των τραπεζών, που δεν ξέρουμε ποιος θα τα επιβλέπει. Έτσι, εάν υπάρχει αδυναμία πληρωμών θα πρέπει να καλύψει το κράτος τις οφειλές τους, ενώ τα πάγια θα διατηρούνται προφανώς από τις τράπεζες, εκτός δηλαδή της δικαιοδοσίας του κράτους. Είναι ασφαλώς ντροπή για τη χώρα μας», είπε επίσης ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης.

Read previous post:
Θ. Σκυλακάκης: Απολύτως συνταγματικό το μέτρο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

 Απολύτως αναλογικό και συνταγματικό, που χτυπάει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή, χαρακτήρισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, το μέτρο της επέκτασης των...

Close