Ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλά μια ευχή. Antoin de Saint-Exupéry, 1900-1940, Γάλλος συγγραφέας

Αυτοψία του δημάρχου Χανίων σε σημεία που έπληξε η κακοκαιρία

20 Οκτωβρίου, 2020

Στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν σε περιοχές του Δήμου τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως τόνισε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης που συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησε το μεσημέρι αυτοψία σε σημεία όπου παρατηρήθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο κ Σημανδηράκης βρέθηκε στην δυτική είσοδο της πόλης στην περιοχή Κλαδισού, όπου ανέβηκε η στάθμη του νερού με αποτέλεσμα να πληγούν τοπικές επιχειρήσεις, και τόνισε την ανάγκη νέων, έκτακτων παρεμβάσεων για την αποτελεσματικότερη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Χανίων βρέθηκε στην περιοχή Καλαμάκι, όπου διαπιστώθηκε ανεπάρκεια στην εκροή των υδάτων στο υπάρχον ρέμα.

Όπως υποστήριξε για την αποκατάσταση της ροής των υδάτων θα ζητηθεί η συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης καθώς σε αυτήν ανήκει για το συγκεκριμένο σημείο η αρμοδιότητα.

Ακολούθησε αυτοψία στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου υπήρξε συνάντηση με εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου με αντικείμενο τις ζημιές που προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες, λόγω της χαλαζόπτωσης.

Ο αντιδήμαρχος αγροτικών θεμάτων Γιάννης Νικηφοράκης που συνόδευε τον κ Σημανδηράκη ήρθε σε επικοινωνία και ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνουν εγκαίρως οι απαραίτητες καταγραφές και να δρομολογηθούν οι αποζημιώσεις, στους παραγωγούς που επλήγησαν.

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας ο δήμαρχος Χανίων, «συντονίζουμε τις υπηρεσίες μας, ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα, καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Τα προβλήματα και οι ζημιές, που έχουν προκληθεί καταγράφονται διαρκώς, προκειμένου να υπάρξει άμεση αποκατάσταση και αποζημίωση όσων επλήγησαν».

 

[Φωτογραφία αρχείου]

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Ο δολοφόνος του Γάλλου εκπαιδευτικού είχε στείλει sms σε έναν γονέα που είχε εξοργιστεί με τα σκίτσα του Μωάμεθ

Ο νεαρός άνδρας που αποκεφάλισε έναν καθηγητή, επειδή έδειξε τα σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στην τάξη, έστειλε ένα μήνυμα...

Close