Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση. Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη. Arthur Schopenhauer, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

“Αυτό το καλοκαίρι θα είναι καλύτερο και θα έρθουν περισσότεροι τουρίστες”

6 Μαΐου, 2021

«Στόχος της κυβέρνησης είναι, με το άνοιγμα του τουρισμού, οι έλεγχοι στα συνοριακά περάσματα της χώρας να είναι συνεχείς, συνεπείς και ενδελεχείς”, δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τον οδικό τουρισμό.

” Η εξίσωση έχει πολλούς αγνώστους “χ” και η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει την πιο πρόσφορη λύση. Αυτό το καλοκαίρι θα είναι καλύτερο και θα έρθουν περισσότεροι τουρίστες. Σκοπός μας είναι να αναχωρήσουν με ασφάλεια για τις πατρίδες τους», επισήμανε.

Ο κ. Καλαφάτης, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά για να βρεθεί λύση στον έλεγχο των εγγράφων όσων αλλοδαπών εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος, ώστε να υπάρχει η τεχνική δυνατότητα αυτό να γίνεται με ένα λογισμικό κι΄ ένα μηχάνημα, όποια κι΄ αν είναι η χώρα προέλευσης κι΄ όποιος κι΄ αν είναι ο σκοπός της επίσκεψης”.

Παράλληλα, τόνισε, ότι θα μεταφέρει στην κυβέρνηση την επιθυμία να τεθεί σε προτεραιότητα το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού στους Ευζώνους Κιλκίς, καθώς και να εξεταστεί η δυνατότητα εισόδου και με self test», υπογράμμισε.

Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.