Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό - Αύγουστος Στρίνμπεργκ

Αυστριακή ανθρωπιστική βοήθεια 55 τόνων για τη Μόρια

16 Σεπτεμβρίου, 2020

Ανθρωπιστική βοήθεια 55 τόνων που μεταφέρει σήμερα από τη Βιέννη στην Αθήνα για τη Μόρια, ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Antonow 124, ένα από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη μεταφορών στον κόσμο, θα παραδώσει προσωπικά ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, ο οποίος μεταβαίνει ειδικά στην ελληνική πρωτεύουσα, όπως μεταδίδουν σήμερα αυστριακά ΜΜΕ.

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα, στις 25 και 26 Αυγούστου, είχε συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και συνομιλίες με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο.

Κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Νέχαμερ είχε εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και είχε επιβεβαιώσει εκ νέου την ετοιμότητα της χώρας του να συνδράμει περαιτέρω την Ελλάδα έμπρακτα.

Σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα σε αυστριακά ΜΜΕ, το Antonow 124 που μεταφέρει στην Αθήνα φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας 300 κυβικών μέτρων, ή 150 παλέτες, ο Γερμανικός Ομοσπονδιακός Στρατός περιγράφει στην ιστοσελίδα του ως “ιπτάμενο φορτηγό τρένο”.

Το αεροσκάφος, όπως αναφέρεται σχετικά, μπορεί, για παράδειγμα, να μεταφέρει τεθωρακισμένα άρματα μάχης, ελικόπτερα ή φορτηγά, και χρησιμοποιείται τακτικά από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, άλλα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και επίσης εταιρείες χρησιμοποιούν τακτικά το αεροσκάφος για τη μεταφορά μεγάλου εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις τους σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
ΠτΔ Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας έχουν εισέλθει σε νέα εποχή

«Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας έχουν εισέλθει σε νέα εποχή» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά...

Close