Η δυσπιστία απέναντι στην εξουσία θα έπρεπε να είναι το πρώτο πολιτικό δικαίωμα. - Norman Douglas, 1868-1952, Βρετανός συγγραφέας

Αυστρία-Covid-19: Ξεπέρασαν τις 6.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Μετά την Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών «Φάση της νέας κανονικότητας»

Σε συνολικά 6.398 ανέρχονταν μέχρι σήμερα, τις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας), τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Αυστρία, ο οποίος έχει προξενήσει ήδη τον θάνατο 49 ανθρώπων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αυστριακού υπουργείου Υγείας, το οποίο ταυτόχρονα καταγράφει την διενέργεια, έως σήμερα, συνολικά 35.995 τεστ διάγνωσης του ιού και την αποθεραπεία 112 ανθρώπων οι οποίοι είχαν νοσήσει από τον ιό.

Από το μέχρι στιγμής σύνολο των 6.398 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα περισσότερα εμφανίζονται στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου, συγκεκριμένα 1.623, ενώ, στο ομόσπονδο κρατίδιο της ‘Ανω Αυστρίας, που, αρχές της εβδομάδας είχε βρεθεί στην κορυφή του καταλόγου, τα κρούσματα είναι 1.054.

Ακολουθούν, σε αριθμό κρουσμάτων, τα ομόσπονδα κρατίδια: Κάτω Αυστρία με 873 κρούσματα, Βιέννη (825), Στυρία (699), Σάλτσμπουργκ (591), Φόραλμπεργκ (435), Καρινθία (183) και Μπούργκενλαντ (115).

 

Μετά την Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών “ Φάση της νέας κανονικότητας”, τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς

Ενώ για αύριο, Παρασκευή, αναμένεται μία αξιολόγηση της αποδοτικότητας των έως τώρα μέτρων για την καταπολέμηση του κορονοϊού, την οποία πρόκειται να παρουσιάσει ο ίδιος, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, σε αποψινές δηλώσεις του κάλεσε τον πληθυσμό να συνεχίσει να τηρεί τις οδηγίες και να μην πιστεύει τις προσπάθειες καθησυχασμού και γαλήνευσης.

Για μία ακόμη φορά ο καγκελάριος μετρίασε τις προσδοκίες για μία πλήρη αναστολή των περιορισμών μετά τις 13 Απριλίου, την Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών, επισημαίνοντας ότι την τωρινή “φάση μαζικών περιορισμών” θα ακολουθήσει μία “φάση της νέας κανονικότητας”.

“Μόνον όταν υπάρξει ένα εμβόλιο ή ένα καλό φάρμακο, η κανονικότητα θα είναι πάλι, όπως τη γνωρίζαμε από την εποχή πριν από την κρίση”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεμπάστιαν Κουρτς, προειδοποιώντας ότι “η κατάσταση είναι σοβαρή και θα παραμείνει σοβαρή”.

Όπως σημείωσε ο καγκελάριος, γνωστός είναι ο αριθμός των θανάτων, ο αριθμός εκείνων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και εκείνων που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, και “όλοι αυτοί οι αριθμοί μιλούν μία πολύ σαφή γλώσσα”.

Read previous post:
Αίτημα ΥΠΟΙΚ στην ΕΕ για απαλλαγή από δασμούς και ΦΠΑ των ειδών για την καταπολέμηση του κορονοϊού

Το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, υπέβαλε στις 24/03/2020 αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη...

Close