Ο λόγος που οι άνθρωποι κατηγορούν για την κατάσταση τις προηγούμενες γενιές είναι ότι υπάρχει μόνο μία άλλη εναλλακτική λύση. Doug Larson, 1926- , Αμερικανός αρθρογράφος

Αυστρία-Covid-19: Αυξάνεται και πάλι η συνειδητοποίηση από τον πληθυσμό των κινδύνων του κορονοϊού

Η συνειδητοποίηση από τον πληθυσμό των κινδύνων του κορονοϊού αυξάνεται και πάλι και αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, σε περιφερειακές συστάδες στα ομόσπονδα κρατίδια της ‘Ανω Αυστρίας, της Κάτω Αυστρίας και στη Βιέννη, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, ανακοινώνοντας ένα σχέδιο δράσης 17 σημείων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το ερχόμενο φθινόπωρο.

Στο Θερινό Συμβούλιο Υπουργών, στα τέλη Ιουλίου, πρόκειται να υιοθετηθεί ένα μέρος του σχεδίου το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το “σύστημα φωτεινού σηματοδότη” που έχει ήδη ανακοινωθεί, και ο ίδιος θέλει επίσης να αξιολογήσει την ανοιχτή γραμμή 1450, η οποία “κατά βάση έχει λειτουργήσει εξαιρετικά καλά”,.

Κατά την άποψή του, τώρα θα πρέπει να ελεγχθεί “πόσο επιπλέον προσωπικό χρειάζεται”, ενώ ο ίδιος σχεδιάζει ακόμη να επιταχύνει τα διαγνωστικά τεστ, κάτι που έχει ήδη ανακοινωθεί πολλές φορές, με τη διάγνωση και το αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμα μέσα σε 48 ώρες.

Προς το παρόν, τα περιφερειακά κρούσματα θα μπορούσαν να περιοριστούν με περιφερειακά μέτρα και μόλις υπάρξει μια πανεθνική προσέγγιση ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν σε ομοσπονδιακό επίπεδο, “θα μετακινηθούμε από μέτρα σε περιφερειακό σε μέτρα σε εθνικό επίπεδο”, ανακοίνωσε ο Ρούντολφ ‘Ανσοπμπερ.

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας θεωρεί ότι “η προστασία του στόματος και της μύτης θα μπορούσε επίσης να είναι ένα ζήτημα σε ομοσπονδιακό επίπεδο και να εφαρμοστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, και κάποιοι μπορεί να εκπλαγούν με το πόσο γρήγορα αυτό θα μπορούσε να συμβεί, αν απαιτείται σε εθνικό επίπεδο”.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 170 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί έως σήμερα να ανέρχεται, στις 14.00 τοπική ώρα (15.00 ώρα Ελλάδας) σε 19.395, ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ που έχουν διενεργηθεί έως τώρα είναι στις 734.413.

Συνολικά οι νοσούντες στην Αυστρία είναι 1.393, από αυτούς οι 99 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και ένδεκα βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ αμετάβλητος τις τελευταίες ημέρες ήταν ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό, που έχει φτάσει τους 685.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων ήταν 100, κατά μέσο όρο, ενώ συγκριτικά με την χθεσινή αύξηση των κρουσμάτων κατά 170, την τελευταία φορά που αναφέρθηκαν τόσο πολλές περιπτώσεις ήταν στις 11 Απριλίου.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Ο αναπαραγωγικός ρυθμός της Covid-19 αυξήθηκε σημαντικά στην περιοχή της Βρετάνης

Ο αναπαραγωγικός ρυθμός του νέου κορονοϊού στην περιφέρεια της Βρετάνης, μια περιοχή ιδιαίτερα δημοφιλής στους τουρίστες, αυξήθηκε σημαντικά μέσα σε...

Close