Η Ιστορία μας διδάσκει ότι οι άνθρωποι και τα έθνη συμπεριφέρονται με σύνεση μόνο όταν έχουν εξαντλήσει κάθε άλλη εναλλακτική λύση - Abba Eban

Αυστραλία: Μονοψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Βικτόρια

28 Σεπτεμβρίου, 2020

Οι αρχές στην πολιτεία Βικτόρια, επίκεντρο του λεγόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα ότι τα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μειώθηκαν σε μονοψήφιο αριθμό – για πρώτη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες, ή από τη 12η Ιουνίου – καθώς αρχίζουν να χαλαρώνουν κάποιους από τους περιορισμούς που επιβάλλουν στους κατοίκους της.

Η Βικτόρια, η πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό της χώρας, έθεσε τους 5 εκατομμύρια κατοίκους της πρωτεύουσάς της, της Μελβούρνης, σε αυστηρό lockdown στις αρχές του Αυγούστου. Πάντως χθες Κυριακή ήρε την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, λόγω της σταθερής μείωσης των μολύνσεων.

Η νοτιοανατολική πολιτεία κατέγραψε πέντε κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και τρεις θανάτους εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τις 700 μολύνσεις που ανακοίνωνε σε μία ημέρα στις αρχές Αυγούστου.

Ο μέσος όρος των μολύνσεων των τελευταίων δύο εβδομάδων στη Μελβούρνη ημερησίως υποχώρησε κάτω από τις 21. Οι αρχές έχουν αναγγείλει ότι θα προχωρήσουν στην άρση περισσότερων περιορισμών εφόσον επιτευχθούν ορισμένοι στόχοι.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον δήλωσε χθες Κυριακή ότι η πολιτεία αυτή πρέπει να προχωρήσει «τις προσεχείς εβδομάδας στη χαλάρωση περισσότερων περιορισμών με ασφάλεια», καθώς η Βικτόρια έχει υποσχεθεί επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος για την επάνοδο στην ομαλότητα εάν τα πράγματα συνεχίσουν να βρίσκονται στην ίδια πορεία.

Οι αρχές της νοτιοανατολικής πολιτείας ανακοίνωσαν ότι 127.000 εργαζόμενοι θα επιτραπεί να επιστρέψουν στις δουλειές τους από σήμερα, δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία. Ως τώρα προβλεπόταν να επιστρέψουν στις θέσεις τους 30.000.

Η Αυστραλία συνολικά έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο της πανδημίας του κορονοϊού πάνω από 27.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 875 θανάτους εξαιτίας της COVID-19. Στη Βικτόρια αναλογεί περίπου το 75% των μολύνσεων και σχεδόν το 90% των θανάτων.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Φως στην κρυφή δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος έριξαν οι επιστήμονες

Μερικές σοβαρές περιπτώσεις Covid-19, ακόμη και νεαρής ηλικίας ασθενών χωρίς υποκείμενο νόσημα που διασωληνώνονται σε ΜΕΘ νοσοκομείων οφείλονται στη δυσλειτουργία...

Close