Στον άνθρωπο με κακή γνώση, το θάρρος γίνεται θράσος, η σοφία σχολαστικότητα, η ευφυΐα κοροϊδία, η απλότητα βαναυσότητα και η καλοσύνη γίνεται κολακεία. John Locke, 1632-1704, Άγγλος φιλόσοφος

Αυστραλία: Η αστυνομία χρησιμοποιεί drones για να εντοπίσει δυνητικούς τρομοκράτες

19 Σεπτέμβριος, 2018

Η αστυνομία στην Πολιτεία της Βικτώρια ανακοίνωσε το πλαίσιο της Αντιτρομοκρατικής Στρατηγικής 2018-2021, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη χρήση drones, τα οποία θα παρακολουθούν τις μεγάλες συγκεντρώσεις. Οι αξιωματικοί θα λάβουν επίσης ειδική εκπαίδευση, η οποία θα τους βοηθήσει να ταυτοποιούν πιο εύκολα τους υπόπτους. Τα drones θα χρησιμοποιηθούν για να παρακολουθούν το πλήθος σε μεγάλες εκδηλώσεις, όπως ο επερχόμενος μεγάλος τελικός ποδοσφαίρου της Αυστραλίας.

Η αστυνομία στην πολιτεία αυτή έχει πραγματοποιήσει αρκετές συλλήψεις τα τελευταία χρόνια χάρη στις οποίες αποφεύχθηκαν μεγάλες τρομοκρατικές ενέργειες, όπως μία επίθεση με εκρηκτικά στην πρωτεύουσα Μελβούρνη. Δύο περιστατικά το 2017 που αφορούσαν οχήματα τα οποία έπεσαν πάνω σε πεζούς θεωρήθηκαν ως ενέργειες ατόμων με ψυχική ασθένεια, και όχι τρομοκρατική επίθεση.

Πιο πρόσφατα, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι πήρε πληροφορίες για μία τρομοκρατική επίθεση σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Μελβούρνης, ωστόσο αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι απειλές αυτές προέρχονται από το εξωτερικό και δεν αποτέλεσαν ποτέ αξιόπιστη απειλή.

Η νέα στρατηγική θα εστιάζει στην έγκαιρη παρέμβαση, ενώ η αστυνομία θα συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες για την ψυχική υγεία προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανές απειλές πριν αυτές εξελιχθούν σε βίαιες πράξεις.

« Η πρόληψη είναι πολύ καλύτερη από τη θεραπεία και έχουμε δεσμευτεί να προλάβουμε όσους επιδιώκουν να αναπτύξουν τρομοκρατική συμπεριφορά» λένε ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας.

Read previous post:
Run Greece Αλεξανδρούπολης στις 30 Σεπτεμβρίου

Ένα ακόμη ρεκόρ συμμετοχών είναι έτοιμο να «πέσει» στο RUN GREECE Αλεξανδρούπολης, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, με...

Close