Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται. Η Ελλάδα είναι ο κόσμος που συστέλλεται. Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας

Αυστηρές ποινές στη Σεντ Ετιέν

24 Ιουνίου, 2022

Η Οσέρ επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου έπειτα από 10 χρόνια, καθώς επικράτησε της Σεντ Ετιέν με 5-4 στα πέναλτι (1-1 κ.α. και παράταση), στο δεύτερο μπαράζ παραμονής/ανόδου προς τη Ligue 1. Το ματς στο «Geoffroy-Guichard» σημαδεύτηκε όμως από σοβαρά επεισόδια, καθώς μετά το τέλος της αναμέτρησης, οπαδοί της Σεντ Ετιέν, απογοητευμένοι για τον υποβιβασμό στη Ligue 2 εισέβαλαν στο γήπεδο, επιδόθηκαν σε ρίψη καπνογόνων, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αποχωρούν προς τα αποδυτήρια. 

Τα σοβαρά αυτά επεισόδια προκάλεσαν 17 τραυματίες οπαδούς, 14 αστυνομικούς, καθώς ελαφρά τραυματίστηκαν και δύο παίκτες της Οσέρ. Η πειθαρχική επιτροπή της γαλλικής ομοσπονδίας ανακοίνωσε αυστηρές ποινές στη Σεντ Ετιέν για τα επεισόδια αυτά, καθώς τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών για την νέα σεζόν (οι τρείς με αναστολή) και με έξι αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (οι δύο με αναστολή).

Η απόφαση αναφέρει ότι μόνο οι τρεις βαθμοί θα έχουν άμεση ισχύ αφού οι υπόλοιποι θα τεθούν με αναστολή σε περίπτωση που οι οπαδοί προχωρήσουν σε νέα επεισόδια τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ με αναστολή θα είναι και οι δυο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Από την πλευρά της, η διοίκηση της Σεντ Ετιέν αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση για την ποινή.
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ