Οι άνθρωποι απαιτούν ελευθερία του λόγου σαν αντιστάθμισμα στην ελευθερία σκέψης που σπάνια χρησιμοποιούν. Soren Kierkegaard, 1813-1855, Δανός φιλόσοφος

«Αυλαία» με αλλαγές ομάδων, λόγω κορονοϊού

Αρχίζει σήμερα (13/1) στην Αίγυπτο το 27ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χάντμπολ των ανδρών, που θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου και το οποίο είναι το πρώτο με τη συμμετοχή 32 ομάδων. Όμως, η πανδημία του κορονοϊού έχει ήδη «πλήξει» το τουρνουά, καθώς αντικαταστάθηκαν δύο από τις ομάδες που επρόκειτο να λάβουν μέρος στην τελική φάση. Ο λόγος για την Τσεχία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες, αν και είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο, δεν θα μετάσχουν στη διοργάνωση, καθώς παρουσίασαν αρκετά κρούσματα της COVID-19 στα υποχρεωτικά τεστ, στα οποία υποβλήθηκαν πριν από την αναχώρηση των αποστολών για την Αίγυπτο. Μετά την γνωστοποίηση της απόσυρσης της συμμετοχής των δύο ομάδων, η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ (IHF) έσπευσε να αντικαταστήσει τα εν λόγω αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Έτσι, στη θέση της Τσεχίας η IHF προσκάλεσε την εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία κατετάγη 15η στο περυσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών θα πάρει η Ελβετία που κατετάγη 16η στο EURO 2020.

Στο μεταξύ, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της IHF, Δρ. Μουσταφά Χασάν, με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου, Μοσταφά Μαντμπουλί, και τους υπουργούς Υγείας και Αθλητισμού της χώρας, Χαλά Ζαγέντ και Ασράφ Σομπχί, αντίστοιχα, αποφασίστηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, σε μια προσπάθεια το τουρνουά να είναι ασφαλές και να διαφυλαχθεί η υγεία των παικτών και όλων των εμπλεκομένων.