Αν υπάρχουν δύο άνθρωποι με διδακτορικό σε μια υποανάπτυκτη χώρα, ο ένας θα είναι αρχηγός του κράτους και ο άλλος θα είναι εξόριστος. Kord Samuel, 1870-1963, Βρετανός πολιτικός.

Αύξηση στα κέρδη της Moderna λόγω COVID-19

28 Σεπτεμβρίου, 2020

Η αμερικανική εταιρεία Moderna, παρουσίασε πενταπλασιασμό των πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο του 2020 λόγω των θετικών ειδήσεων σχετικά με ένα πιθανό εμβόλιο κατά του κορονοιύ, σύμφωνα με την Corinth Capital.

Πριν από λίγες εβδομάδες, σύμφωνα πάντοτε με την Corinth Capital, η αμερικανική Moderna «ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με ορισμένες χώρες που ενδιαφέρονται για την προμήθεια εμβολίου mRNA-1273 κατά του COVID-19. Η εταιρεία ανέφερε μάλιστα ότι έχει ήδη λάβει περίπου 400 εκ. δολάρια σε προκαταβολές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 66,4 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2020 αντί των αναμενόμενων 27,4 δισ. δολαρίων. Ακόμη, οι απώλειες μειώθηκαν από 134,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε 116,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η πρόοδος των μετοχών της Moderna που συναλλάχθηκαν στον Nasdaq ολοκληρώθηκε επίσης με θετικό πρόσημο. Κατά τους τελευταίους 6 μήνες, η αξία των μετοχών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 163% – από 27 USD σε 70 USD ανά μετοχή- λόγω της πανδημίας και των επακόλουθων ελπίδων για την εξέλιξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του COVID-19».

Κατά την Corinth Capital, η πρόοδος της αξίας της Moderna σε ετήσιο ορίζοντα, αυξήθηκε σχεδόν κατά 292% και οι επενδυτές που συμμετείχαν στο κύμα ανάπτυξης θα μπορούσαν να έχουν αποκτήσει υψηλά κέρδη. Η Moderna, με έδρα τη Μασαχουσέτη, στοχεύει στη συλλογή των απαραίτητων πληροφοριών σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.

Η Moderna ξεκίνησε την τρίτη φάση δοκιμών του εμβολίου για την πανδημία στα τέλη Ιουλίου και οι δοκιμές θα διαρκέσουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις αρχές Οκτωβρίου, καταλήγει η ανακοίνωση της Corinth Capital.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Σε εξέλιξη η συνάντηση Ν. Δένδια – Μ. Πομπέο στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδα και Ηνωμένων Πολιτειών, Νίκου Δένδια και Μάικ Πομπέο, στη Θεσσαλονίκη.

Close