Κάθε πρόοδος γεννάει μια νέα ελπίδα που εξαρτάται από τη λύση ενός καινούργιου προβλήματος. Ο φάκελος δεν κλείνει ποτέ. Claude Levi-Strauss, 1908-2009, Γάλλος ανθρωπολόγος.

Αύξηση 8,3% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Νοέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ

9 Δεκεμβρίου, 2019

Αύξηση 8,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Νοέμβριο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων(ΣΕΑΑ). Πουλήθηκαν συνολικά 7.464 αυτοκίνητα έναντι 6.893 πέρσι, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η θετική πορεία των πωλήσεων τους πρώτους 11 μήνες του έτους. Η μεταβολή είναι 9,6% με συνολικά 107.512 ταξινομήσεις, γεμίζοντας αισιοδοξία τους επικεφαλής για την πορεία των πωλήσεων στην χώρα μας.

Την μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε η Β’ κατηγορία καθώς το 29,4% των συνολικών πωλήσεων ήταν της συγκεκριμένης κατηγορίας, ενώ εντυπωσιακά μεγάλη ήταν η αύξηση της C SUV κατηγορίας αγγίζοντας το 21,4% του συνόλου των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν. Τα αυτοκίνητα πόλης άγγιξαν το 8.9% των πωλήσεων τον Νοέμβριο, ενώ τα αυτοκίνητα ελεύθερου χρόνου (SUV) συνολικά κατέγραψαν αύξηση, καταλαμβάνοντας το 45,3% των συνολικών πωλήσεων, δείχνοντας για άλλον ένα μήνα την τάση των Ελλήνων να αγοράζουν αυτοκίνητα SUV.

Από το σύνολο των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν το 59,7% είχαν ως κύριο καύσιμο κίνησης τη βενζίνη, ενώ το 26,9% το πετρέλαιο. Το 9,8% ήταν υβριδικά οχήματα, ενώ αύξηση των πωλήσεων σημειώθηκε και στην κατηγορία των ηλεκτρικών, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό άγγιξε το 0,6% των συνολικών πωλήσεων. Σχεδόν διπλάσιες ήταν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων με φυσικό αέριο, καθώς η κατηγορία κατέλαβε το 2,5%, ενώ το υγραέριο κατέλαβε το 0,5% των πωλήσεων.

Όσον αφορά τις ταξινομήσεις αύξηση 50% κατέγραψαν οι πωλήσεις καινούριων λεωφορείων τον Νοέμβριο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ το ίδιο θετικά (16,8%) κυμάνθηκαν οι πωλήσεις καινούριων φορτηγών (765 ταξινομήσεις). Αύξηση 16,4% σημειώθηκε και στις πωλήσεις δικύκλων με 2.207 συνολικά ταξινομήσεις και 36.918 ταξινομήσεις τους 11 πρώτους μήνες του έτους.

Τέλος, αύξηση 8,7% σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 1.177.746 οχήματα τον Οκτώβριο, ενώ τους πρώτους 10 μήνες πουλήθηκαν συνολικά 12.946.921 οχήματα, δηλαδή 0,7% λιγότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Κυριάκος Παρασίδης

Read previous post:
Η Seat σπάει και πάλι το ιστορικό ρεκόρ πωλήσεών της

Η Seat έσπασε ήδη το ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο του...

Close