Με μια μέθοδο συνεχούς πληθωρισμού, μια κυβέρνηση μπορεί να κατάσχει μυστικά και απαρατήρητα ένα σημαντικό μέρος από τον πλούτο των πολιτών της - John Maynard Keynes

Αύξηση 188,89% των παραβάσεων για αντικανονικό προσπέρασμα τον Αύγουστο

12 Σεπτεμβρίου, 2018

Τέρμα το γκάζι φαίνεται ότι πατούν οι οδηγοί στη Θεσσαλονίκη, καθώς, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας για τον Αύγουστο του 2018, οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα σημείωσαν αύξηση άνω του 40% (1400 οδηγοί αγνόησαν τα όρια ταχύτητας), ενώ πέρυσι, το ίδιο διάστημα είχαν καταγραφεί 997 σχετικές παραβάσεις.

Αρνητική “ πρωτιά” έχουν καταγράψει και οι περιπτώσεις οδηγών που εντόπισαν τα ραντάρ της Τροχαίας να κάνουν αντικανονικό προσπέρασμα. Μάλιστα, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 188,89% φέτος τον Αύγουστο έναντι του αντίστοιχου μήνα πέρυσι (από 9 παραβάσεις τον Αύγουστο του 2017, στις 27 φέτος).

Η χρήση της ζώνης ασφαλείας τον Αύγουστο , σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία ελέγχων, φαίνεται πως αγνοήθηκε, εκτοξεύοντας το ποσοστό της συγκεκριμένης παράβασης κατά 177%, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, καθώς 22 άτομα εντοπίστηκαν χωρίς ζώνη φέτος, έναντι οκτώ τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Μειώθηκαν ωστόσο άλλες παραβάσεις όπως η οδήγηση χωρίς κράνος,(- 22% ) και η χρήση κινητού τηλεφώνου (-7,14%).

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, μειώθηκαν τα τροχαία στην πόλη (-23,4%), αυξήθηκαν ωστόσο τα θανατηφόρα (από δύο τον περσινό Αύγουστο σε τρία φέτος.).

Οι επικίνδυνες παραβάσεις παρουσίασαν συνολικά αύξηση της τάξης του 30,26%, τον Αύγουστο του 2018.

Ε.Μ.

Read previous post:
Διευκρινήσεις για την αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων ζητά η ΔΟΕ

Περαιτέρω διευκρινήσεις για την πρόταση της αλλαγής της ώρας έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία, ζήτησε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Close