Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση. Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη. Arthur Schopenhauer, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

Αυξάνονται οι Ιάπωνες που θέλουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το ποσοστό των κατοίκων της Ιαπωνίας, οι οποίοι επιθυμούν ακύρωση ή νέα αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, μειώνεται αισθητά, όπως προκύπτει από σχετικές δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Yomiuri», που δημοσιεύθηκε σήμερα (3/3), το 58% των Ιαπώνων δηλώνουν ότι δεν θέλουν τους Αγώνες, που έχουν προγραμματισθεί από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου 2021, επικαλούμενοι την φοβία τους για την πανδημία του κορονοϊού. Ωστόσο, αυτό το ποσοστό είναι μειωμένο κατά 20% σε σχέση με την δημόσια άποψη που επικρατούσε στις αρχές της χρονιάς. Από την ίδια έρευνα προκύπτει πως το 30% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι «ενδιαφέρονται πολύ» και το 40% πως «ενδιαφέρονται αρκετά» για την γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού, ενώ μόλις το 1% θεωρεί ότι ο αριθμός των ξένων θεατών πρέπει να είναι περιορισμένος ή ακόμη και ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί η είσοδος τους στην χώρα.

Σε άλλη δημοσκόπηση, που έγινε από το γραφείο συμβούλων «Kekst CNC», αντίθετο με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων εμφανίζεται το 56% των ερωτηθέντων στην Ιαπωνία, το 55% στην Μεγάλη Βρετανία και το 52% στην Γερμανία.

 

Γ. Διακογιάννης