Κάθε πρόοδος γεννάει μια νέα ελπίδα που εξαρτάται από τη λύση ενός καινούργιου προβλήματος. Ο φάκελος δεν κλείνει ποτέ. Claude Levi-Strauss, 1908-2009, Γάλλος ανθρωπολόγος

Ατομική έκθεση του Ντέιβιντ Λιντς στη Νέα Υόρκη

22 Νοεμβρίου, 2019

Ο Ντέιβιντ Λιντς -γνωστός, πρωτίστως, ως ο δημιουργός εμβληματικών ταινιών, όπως οι «Blue Velvet» και «Mulholland Drive», καθώς και της τηλεοπτικής επιτυχίας «Twin Peaks»- εξακολουθεί να επιδεικνύει τις μη συμβατικές εικαστικές δεξιότητές του: η ατομική έκθεση έργων του, με τίτλο «Squeaky Flies in the Mud (Μύγες που τσιρίζουν στη λάσπη)», φιλοξενείται στην γκαλερί Sperone Westwater της Νέας Υόρκης, έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Οι απαρχές της εικαστικής πορείας του τοποθετούνται στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν ξεκίνησε σπουδές στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Πενσιλβάνια (PAFA), στη Φιλαδέλφεια. Αν και έκανε τα πρώτα βήματα ως ζωγράφος, σύντομα άρχισε να πειραματίζεται με άλλα μέσα. Ο ίδιος περιγράφει πρώτη του ταινία, το «Six Men Getting Sick (Six Times)» του 1967, ως «κινούμενο έργο ζωγραφικής» και εκεί παντρεύει την τέχνη της ζωγραφικής με την κινηματογραφική τέχνη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται, αποκλειστικά, καινούργια έργα του Λιντς: πίνακες ζωγραφικής, δουλειές πάνω σε χαρτί, ακουαρέλες, γλυπτά φωτιστικά, έπιπλα. Σε πολλά από τα έργα ζωγραφικής εμφανίζεται ένας μυστηριώδης χαρακτήρας που ακούει στο όνομα «Μπίλι». 

Read previous post:
Διακοπή κυκλοφορίας σε δύο επαρχιακούς δρόμους της Χαλκιδικής λόγω κακοκαιρίας

Σε τμήματα δύο επαρχιακών δρόμων του νομού Χαλκιδικής έχει διακοπεί η κυκλοφορία, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών: στην επαρχιακή...

Close