Φρανσουά Μιττεράν, 1916-1996, Γάλλος πρόεδρος 

Αθ. Κελέμης: «Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν διευρυνθεί οι εμπορικές σχέσεις Ελλήνων και Γερμανών εισαγωγέων»

26 Μάιος, 2018

«Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε διευρύνει τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών εισαγωγέων σε πολύ μεγάλο βαθμό» δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Αθανάσιος Κελέμης, ενώ εκφράζει την ικανοποίησή του για την πορεία του 5ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων, που πραγματοποιήθηκε στις 24 και στις 25 Μαΐου στη Λαμία.

Συνολικά, την πρώτη μέρα έλαβαν μέρος περισσότεροι από 140 συμμετέχοντες, ενώ τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ 40 ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και 6 γερμανικών επιχειρήσεων.

Μιλώντας για τη διεύρυνση των ελληνο-γερμανικών εμπορικών σχέσεων, ο Αθ. Κελέμης έφερε ως παράδειγμα έναν Γερμανό εισαγωγέα, ο οποίος κατά τη διάρκεια του 1ου Φόρουμ, σύναψε την πρώτη του συνεργασία και σήμερα αυτές ανέρχονται σε 19 συνολικά. «Γενικά είναι μια προσπάθεια που κάνουμε για να ενισχύσουμε το εξαγωγικό δυναμικό των μικρών και μικρομεσαίων αγροδιατροφικών επιχειρήσεων αλλά και των αγροτικών συνεταιρισμών, σε γερμανικές επιχειρήσεις» ανέφερε σχετικά.

Υπογράμμισε πως στόχος των φόρουμ που διοργανώνονται είναι «να αναδείξουμε την ποικιλία και την ποικίλη μορφή που έχουν τα αγροτικά μας προϊόντα» και εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη στήριξη που λαμβάνει από τους Έλληνες παραγωγούς, καθώς «αυξάνεται ο αριθμός που μας ακολουθεί και νομίζω ότι και αυτοί είναι ευχαριστημένοι από την προσπάθεια που κάνουμε».

Read previous post:
Ιταλία: Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 16η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής

Η 16η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας ανοίγει τις πύλες της σήμερα για το ευρύ κοινό, παρουσιάζοντας έως την ολοκλήρωσή της...

Close