Είναι χαρακτηριστικό του μεγαλόψυχου ανθρώπου να μη ζητάει χάρες, αλλά να είναι έτοιμος να κάνει το καλό στους άλλους. Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας

Άσαντ στο BBC: Οι ΗΠΑ δεν μιλούν με κανέναν εάν δεν είναι μαριονέτα

10 Φεβρουαρίου, 2015

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ παραχώρησε συνέντευξη στο βρετανικό BBC, κατά την οποία κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η ισλαμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και οι επιθέσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον θέσεών της.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποια συνεργασία με τις χώρες του συνασπισμού, ο κ. Άσαντ απάντησε: «Ναι, μέσω τρίτων χωρών, μέσω περισσοτέρων από μίας χωρών, του Ιράκ και άλλων χωρών … Κάποιες φορές μας διαβιβάζουν πληροφορίες, γενικές πληροφορίες, αλλά τίποτα τακτικής φύσης».

Σύμφωνα με τον Σύρο πρόεδρο, η Δαμασκός ήταν ενήμερη για την διεθνή εκστρατεία κατά του Ι.Κ. προτού αυτή ξεκινήσει, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τις λεπτομέρειές της. Δεν υπάρχει όμως, όπως επισήμανε, συνεργασία με τις ΗΠΑ: «Δεν υπάρχει διάλογος … Υπάρχει, ας πούμε, πληροφόρηση, αλλά δεν υπάρχει διάλογος», είπε.

Ούτε και υπάρχει, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Άσαντ, περίπτωση μελλοντικής συνεργασίας με τον διεθνή συνασπισμό, καθώς όπως δήλωσε: «Σίγουρα δεν θέλουμε, για έναν απλό λόγο, επειδή δεν μπορούμε να είμαστε σε συμμαχία με χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία … Οι ΗΠΑ δεν μιλούν με κανέναν εάν δεν είναι μαριονέτα».

Τέλος, ο Σύρος πρόεδρος απέρριψε ως «παραμύθια» τις φήμες πως ο στρατός της χώρας του χρησιμοποιεί «βόμβες-βαρέλια», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξέρω για τον στρατό, χρησιμοποιούν σφαίρες, πυραύλους και βόμβες, δεν έχω ακούσει για βόμβες-βαρέλια ή ίσως για καζάνια».

Read previous post:
Μέτριες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη

Close