Σε όλους τους πολέμους, από τον Τρωικό μέχρι σήμερα, το κυριότερο κίνητρο υπήρξε η κλοπή, η αρπαγή, η λεηλασία, Σενέκας, 4 μ.Χ-65 μ.Χ., Ρωμαίος φιλόσοφος

Αρχίζουν οι προβολές στο «Στρογγυλό» του Αγ. Δημητρίου

25 Ιουνίου, 2019

To Στρογγυλό σχολείο του Αγίου Δημήτριου μετατρέπεται για δεύτερη χρονιά σε θερινό σινεμά με καθημερινές προβολές στο ανανεωμένο Στρογγυλό Open Air Film Festival. «Είναι η δεύτερη χρονιά που γίνεται αυτό το φεστιβάλ, έχουμε φροντίσει να προβληθούν σπουδαία φιλμ, έχουμε εμπλουτίσει το πρόγραμμα με σύγχρονες παραγωγές, αλλά και κλασικά αριστουργήματα της 7ης τέχνης» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σύμβουλος επικοινωνίας του δήμου Αγ. Δημητρίου, Αρετή Προβατά, επισημαίνοντας ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια. «Δεν έρχεται κόσμος μόνο από την περιοχή του Αγ. Δημητρίου, αλλά ενδιαφέρονται και κάτοικοι από άλλες κοντινές ή και μακρινές περιοχές της Αττικής. Τείνει να γίνει συνήθεια. Και το σημαντικό είναι ότι απευθυνόμαστε σε κοινό χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς, καθώς δεν είναι μόνο ενήλικες οι θεατές αλλά και παιδιά, αφού υπάρχουν και προβολές παιδικών ταινιών. Να αναφέρουμε βέβαια ότι η είσοδος είναι ελεύθερη».

Το Στρογγυλό Open Air Film Festival αρχίζει την Κυριακή 30 Ιουνίου, θα διαρκέσει δύο μήνες μέχρι τα τέλη Αυγούστου και οι προβολές θα γίνονται καθημερινά στις 9 το βράδυ. Σημειώνεται ότι το σχολικό συγκρότημα Αγίου Δημητρίου στη λεωφόρο Παπάγου 23 αποκαλείται «Στρογγυλό» λόγω του σχήματός του. Σχεδιάστηκε το 1969 από τον αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτο και ολοκληρώθηκε το 1974.

Κάτια Παπαδοπούλου

Read previous post:
Οργή των φιλάθλων για την αποχώρηση Μπενίτεθ

Εξοργισμένοι με τη διοίκηση είναι οι φίλαθλοι της Νιούκαστλ, μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Ράφα Μπενίτεθ.

Close