Υπάρχουν στους ανθρώπους περισσότερα πράγματα να θαυμάσουμε παρά να περιφρονήσουμε. Albert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας

Αρχίζει την Πέμπτη (1/6) το «Athens Equestrian Festival 2023»

30 Μαΐου, 2023

Προ των πυλών βρίσκεται το Athens Equestrian Festival 2023, το οποίο θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας, στο Μαρκόπουλο, από την Πέμπτη 1 έως και την Κυριακή 4 Ιουνίου. 150 αθλητές με 210 άλογα από 10 χώρες της Ευρώπης θα λάβουν μέρος στο φετινό Athens Equestrian Festival, που περιλαμβάνει τέσσερις διεθνείς αγώνες, το Παγκόσμιο Κύπελλο Longines EEF Series Athens CSIO3 *-W, έναν διεθνή αγώνα παίδων CSICh, έναν διεθνή αγώνα νεολέκτων ίππων CSIYH* και έναν διεθνή αγώνα χαμηλότερων κατηγοριών CSI1*. 

Στο πρόγραμμα του Longines EEF Series Athens CSIO3 *-W δεσπόζει το ομαδικό αγώνισμα του Κυπέλλου Εθνών, την Κυριακή 4/6 στις 16.00, που αποτελεί προκριματικό αγώνα για τη νότια περιοχή της σειράς Longines EEF Series 2023. Σε αυτόν θα αγωνιστούν ομάδες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ουκρανία, την Βουλγαρία και τη Ρουμανία, συγκεντρώνοντας βαθμούς και έχοντας ως στόχο της πρόκρισή τους στο μεγάλο τελικό της Longines EEF Series Final, το Σεπτέμβριο στη Βαρσοβία.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Longines EEF Series Athens CSIO3 *-W από ελληνικής πλευράς θα πάρουν μέρος 17 ιππείς και έχουν ως βασικό τους στόχο τη διάκριση τους στα αγωνίσματα του τετραημέρου και φυσικά στο αγώνισμα Grand Prix, που θα γίνει την Παρασκευή 2/6 στις 17.00. Τα πρώτα άλογα έχουν ήδη ξεκινήσει να μπαίνουν στους στάβλους του Κέντρου από την Κυριακή, ενώ ο πρώτος κτηνιατρικός έλεγχος των αλόγων θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη, 31 Μαΐου και ώρα 17.00.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα είναι πρωινό και απογευματινό, ενώ θα ολοκληρώνεται και τις τέσσερις ημέρες των αγώνων μετά τις 18.00. Την Πέμπτη 1η Ιουνίου, οι αγώνες αρχίζουν στις 8.30 το πρωί και περιλαμβάνουν πέντε αγωνίσματα, με το τελευταίο της ημέρας να αρχίζει στις 17.00.

Επίσης, στο πλαίσιο του Athens Equestrian Festival 2023, πραγματοποιούνται παράλληλα με τους αγώνες και άλλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλήματος. Θα υπάρχουν εκπαιδευτικά αλογάκια και άμαξα για βόλτες, τα gentle carousel αλογάκια μινιατούρες και ζωντανά playmobil.