Οι καλές εταιρείες ικανοποιούν ανάγκες. Οι μεγάλες εταιρείες δημιουργούν αγορές. - Philip Kotler, 1931-, Αμερικανός γκουρού του μάρκετινγκ

«Aroma» νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Έναν κρυμμένο, ανεκμετάλλευτο θησαυρό διαθέτει η Ελλάδα, που δεν είναι άλλος από τις ποικιλίες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που ευδοκιμούν στη χώρα μας. Πρόκειται για έναν τεράστιο πλούτο με ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρήσεων. Για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου τομέα, το Aroma Innovation Hub διοργανώνει εφέτος τον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

Οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού και ο σκοπός του ανακοινώθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα. Σημειώνεται, ότι το Γαλλο-Ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας MAZINNOV είναι ένας από τους χορηγούς του διαγωνισμού.

Όπως ανέφερε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί, πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία στον δυναμικό τομέα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. «Εδώ και 2,5 χρόνια δημιουργήσαμε το Γαλλο-Ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας MAZINNOV, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία γέφυρα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» τόνισε ο κ. Σαντεπί και πρόσθεσε: «Ο ρόλος μίας πρεσβείας είναι να αναπτύσσει δεσμούς. Με το MAZINNOV φτιάξαμε δυνατούς δεσμούς που υπόσχονται πολλά για το μέλλον ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Όλες μου οι ευχές συνοδεύουν την πρωτοβουλία του Aroma Innovation Hub και εύχομαι καλή τύχη στους διαγωνιζόμενους».

Από την πλευρά του, ο Ολιβιέ Ντοβέρν, αναπληρωτής επικεφαλής της Οικονομικής Υπηρεσίας της γαλλικής πρεσβείας στην Ελλάδα, επισήμανε ότι το Γαλλο-Ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας MAZINNOV δημιουργήθηκε το 2015 και ήδη έχει 135 μέλη, ενώ βασικός σκοπός του είναι να αποτελέσει τη γέφυρα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας. «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις νεοφυείς εταιρείες (start ups) να μπορέσουν να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Σε αυτό το πλαίσιο αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, ώστε το γαλλικό οικοσύστημα start ups να συναντηθεί με το αντίστοιχο ελληνικό» υπογράμμισε ο κ. Ντοβέρν.

Εκ μέρους του διοργανωτή του διαγωνισμού μίλησε ο κ. Πέτρος Κριτσιώνης ο οποίος παρουσίασε τους βασικούς άξονες δράσης του Aroma Innovation Hub. Όπως ανέφερε, πρόκειται για τον πρώτο ελληνικό κόμβο καινοτομίας με έμφαση στην ανάπτυξη, παραγωγή και εκμετάλλευση προϊόντων από αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Σκοπός του Aroma Innovation Hub είναι η σύμπραξη της ακαδημαϊκής κοινότητας με τους ερευνητικούς φορείς και τις επιχειρήσεις, ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα που εμπλέκεται με την αγροδιατροφή και τα φυσικά προϊόντα υγείας.

«Υπάρχει ένας κρυμμένος ανεκμετάλλευτος θησαυρός στην Ελλάδα και ως προς την ποικιλία ειδών που υπάρχουν στη χώρα, αλλά και ως προς την ποιότητα της παραγόμενης πρώτης ύλης που  βρίσκονται σε ανοργάνωτο εμβρυακό στάδιο. Θέλουμε να προωθήσουμε την οργάνωση της πρωτογενούς παραγωγής, την αύξηση των εκτάσεων που καλλιεργούνται και να καθοδηγήσουμε τους καλλιεργητές σε δόκιμες καλλιεργητικές μεθόδους, ώστε να προκύψουν καινοτόμα προϊόντα, ικανά να ταξιδέψουν στις αγορές του κόσμου. Νομίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ώστε να αναδείξουμε ομάδες και καινοτόμες ιδέες στον συγκεκριμένο τομέα» σημείωσε ο κ. Κριτσιώνης.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 13 Απριλίου έως τις 30 Απριλίου 2018 κα σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν νεοφυείς επιχειρήσεις και άτομα ή ομάδες με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες σε όλη τη γραμμή παραγωγής των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (καλλιέργεια, τυποποίηση, παραγωγή προϊόντων υγείας και διατροφής).
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει μόνο να συμπληρώσουν την αίτηση στον ιστότοπο του Aroma Hub στην ακόλουθη διεύθυνση: https://www.aromahub.gr/p=489 https://www.aromahub.gr/page_id=495.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από τριμελείς ανεξάρτητες κριτικές επιτροπές και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε μία εκδήλωση ανοικτή στο κοινό με βραβεύσεις και παρουσιάσεις των νικητών στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, στις 18 Μαΐου 2018.

Τον διαγωνισμό στηρίζουν το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ), η Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα, το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin), το Mindspace, το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων, η Aephoria.net, το Youth Entrepreneurship Club και η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας.

Οι χορηγοί του διαγωνισμού είναι το Γαλλο-Ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας MAZINNOV, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, η εταιρεία InSyBio (Intelligent Systems Biology), το Orange Grove Πάτρας, η εταιρεία TROPOS BRANDING, η ΤΟPIA architects και η εταιρεία in4capital. Οι χορηγοί επικοινωνίας τού διαγωνισμού είναι το Epixeiro.gr, το Skywalker, AgroPress και η εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα.

 

Read previous post:
Στα 72,17 δολάρια το brent στις ασιατικές αγορές

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές, μετά τις αναφορές για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου, αλλά...

Close