Μια αδικία από την οποία κερδίζουμε εμείς, ονομάζεται τύχη. Μια αδικία από την οποία επωφελείται κάποιος άλλος, ονομάζεται σκάνδαλο - Louis Dumur

Αρνητικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο Εφετών σε αίτημα έκδοσης Έλληνα στη Γερμανία

26 Φεβρουαρίου, 2020

Αρνητικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης στο αίτημα των Γερμανικών αρχών να εκδοθεί Έλληνας, 51 ετών, στον οποίο καταλογίζεται απάτη- «μαμούθ», με μετοχές εταιρειών.    
Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, οι δικαστές αποφάσισαν πως δεν πρέπει να εκδοθεί στη Γερμανία, δεχόμενοι τους ισχυρισμούς των υπερασπιστών του ότι τα γερμανικά διωκτικά έγγραφα είναι ασαφή ως προς τον ακριβή προσδιορισμό του τόπου και χρόνου τέλεσης της φερόμενης απάτης. Κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, οι όποιες έκνομες ενέργειες -εάν τελέστηκαν- έγιναν επί ελληνικού εδάφους.
Είχε προηγηθεί η σύλληψη του γεννημένου και μεγαλωμένου στην πόλη Ντίσελντορφ, Έλληνα, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος, σύμφωνα με το οποίο η εις βάρος του καταλογιζόμενη πράξη προσδιορίζεται σε 15,3 εκατ. ευρώ και φέρεται να συνδέεται με μετοχές «ανύπαρκτων» εταιρειών που πούλησε σε Γερμανούς επενδυτές. Κατά το ίδιο ένταλμα, οι φερόμενες πωλήσεις έγιναν μέσω τηλεφωνικών κέντρων και με τη συνδρομή δύο ακόμη κατηγορούμενων προσώπων. 
Ο ίδιος δήλωσε σε προγενέστερο διάστημα «σύμβουλος επιχειρήσεων» και αρνήθηκε την κατηγορία ενώ υποστήριξε ότι το διάστημα που περιγράφουν οι Γερμανοί ότι διέπραξε το αδίκημα, είχε ήδη μετακομίσει στην Ελλάδα για να φροντίσει τους γονείς του. 
Στ. Τ. 
 

Read previous post:
«Δεν φοβόμαστε-Προστατευόμαστε- Ασπίδα μας η Γνώση», καμπάνια ενημέρωσης για τον κοροναϊό από την ΓΓΠΠ

Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία από τον κοροναϊό, ξεκίνησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τίτλο «Δεν φοβόμαστε-...

Close