Η καλύτερη δημοκρατία είναι εκείνη, όπου στους κακούς δεν επιτρέπεται να παίρνουν την εξουσία και στους καλούς δεν επιτρέπεται ν’ αρνούνται τη διακυβέρνηση του τόπου τους. Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., εκ των 7 σοφών της Αρχ .Ελλάδας

Αρ ντεκό εκδοχή μιας BMW C400X από NMoto

17 Ιανουαρίου, 2022

Τη χρυσή εποχή του ταξιδιού με μοτοσυκλέτα προπολεμικά αναβιώνει το στούντιο Nmoto παρουσιάζοντας μια αρ ντεκό εκδοχή της BMW C400X στην οποία συνδυάζει την πλέον πρόσφατη τεχνολογία και την ταχύτητα με ένα στιλ ρετρό. Το σχέδιο – σε 100 κομμάτια παγκοσμίως – είναι αναφορά στο θρυλικό πρωτότυπο του 1936 του Henderson Courtney.

Το κιτ αποτελείται από εννέα μέρη από ίνες άνθρακα. Το στούντιο, σε συνεργασία με τη Zillers Motorcycles, εξέλιξε και παρήγαγε τα φημισμένα σπόιλερ-«νεφρά» της BMW. Τα πλευρικά καλούπια καμπυλώνουν και φουσκώνουν απρόσκοπτα, δηλώνοντας χαρακτήρα. Νέα περιβλήματα για τα φλας, μια νέα θήκη για τον προβολέα πορείας και αποθηκευτικός χώρος για τον οδηγό και τον συνεπιβάτη κάτω από τη σέλα ολοκληρώνουν το σχέδιο.

Το κιτ προσαρμόζεται σε μια BMW C400X, η οποία επελέγη ως η πλέον οικονομικά προσιτή μοτοσυκλέτα της BMW. Έχει κινητήρα 350cc του 2020 που δίνει ανώτερη ταχύτητα πάνω από 145 χιλιόμετρα την ώρα. Το χαμηλό κέντρο βάρους ευνοεί την οδήγηση στην πόλη και το συνολικό βάρος ανέρχεται σε 193 κιλά ( https://www.instagram.com/p/CXUEWtAoNhV/ ).