Οι προκαταλήψεις είναι μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου. Μπορείς να σχηματίσεις μια γνώμη χωρίς να έχεις όλα τα δεδομένα -  E.B. White

Απ.Τζιτζικώστας: Η ΠΚΜ είναι η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα σε αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

12 Φεβρουάριος, 2019

«Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Κεντρική Μακεδονία είναι η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα σε αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων» τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσιάζοντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«‘Ως και τις 31.12.2018 στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Κεντρικής Μακεδονίας είχαν πραγματοποιηθεί δαπάνες ύψους 267,9 εκατ. ευρώ, που κατατάσσουν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πρώτη θέση, με την Περιφέρεια Αττικής να ακολουθεί έχοντας πραγματοποιήσει δαπάνες 250,4 εκατ. ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε παράλληλα ότι τα χρήματα αυτά «είναι πόροι που έχουν κατευθυνθεί στην πραγματική οικονομία της περιοχής» και έγιναν «χρήσιμα και αναγκαία έργα που βελτιώνουν τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών».

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, επισημαίνοντας ότι η διοίκηση της Περιφέρειας ενώνει τη φωνή της με τη φωνή των αγροτών, των παραγωγών και των κτηνοτρόφων και ζητά από την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τα αιτήματά τους, δεδομένου ότι «η Κεντρική Μακεδονία είναι η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα σε αγροτική παραγωγή και εδώ παράγεται το 26% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος του αγροτικού τομέα της Ελλάδας».

«Καλώ το αρμόδιο υπουργείο να ξεκινήσει επιτέλους άμεσα έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες ολόκληρης της Ελλάδας» είπε ο κ. Τζιτζικώστας και γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες συγκαλείται σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου.

Π.Γ.

Read previous post:
Δήμαρχος Σκύρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Εκτιμούμε ότι θα καταγραφεί ρεκόρ επισκεπτών στο νησί μας τις απόκριες

Εν αναμονή των εορταστικών εκδηλώσεων της Αποκριάς, δεν είναι λίγες οι περιοχές της χώρας, που από τώρα αναμένουν αυξημένες ροές...

Close