Λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον. Σε όλη μου τη ζωή έψαχνα για στοιχεία που να το αποδεικνύουν αυτό. - Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος

Αποχωρεί μετά από 35 χρόνια από τη FINA ο Μαρκουλέσκου

3 Μάρτιος, 2021

Τέλος εποχής προδιαγράφεται στη διεθνή ομοσπονδία υγρού στίβου, καθώς ο επί 35 χρόνια εκτελεστικός διευθυντής, Κορνέλ Μαρκουλέσκου, φέρεται να έχει εκδηλώσει την πρόθεση να αποχωρήσει από τη θέση του, στα τέλη Μαΐου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας “state of swimming”, ο 80χρονος Ρουμάνος έχει αποστείλει επιστολή στα μέλη του εκτελεστικού συβμουλίου της FINA, όπου γνωστοποιεί την απόφασή του να παραιτηθεί και ταυτόχρονα προτείνει ως διάδοχό του την επί σειρά ετώ βοηθό του, Μαρσέλα Σάξλουντ Μεντβέντεφ.

Ο Κορνέλ Μαρκουλέσκου κατέχει τη -μη αιρετή- θέση του εκτελεστικού διευθυντή της FINA από το 1986 και στην ουσία αποτελεί τον “ισχυρό άνδρα” της διεθνούς ομοσπονδίας. Στην πολυετή θητεία του πιστώνεται την οργανωτική ανασυγκρότηση και τη γιγάντωση της FINA σε πολλά επίπεδα, ταυτόχρονα όμως έχει πολλάκις βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής για διοικητική και οικονομική αδιαφάνεια, αναξιοκρατία, γραφειοκρατία, αδυναμία εκσυγχρονισμού, ενώ έχει κατηγοηρηθεί ακόμη και για συγκάλυψη υποθέσεων ντόπινγκ.

 

Γ. Δημητρόγλου