Η λύση της κυβέρνησης σ΄ ένα πρόβλημα είναι συνήθως εξίσου κακή με το  πρόβλημα. Milton Friedman, 1912-2006, Αμερικανός οικονομολόγος

Αποστολή σε Ουαλία και Σλοβενία για την Εθνική γυναικών

25 Νοεμβρίου, 2021

Η Εθνική Γυναικών αντιμετωπίζει αύριο (26/11, Parc-Scarlets-Llanelli, 21:15) την Ουαλία και στις 30/11 τη Σλοβενία για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. 

Η αρχηγός Ελένη Κακαμπούκη και η Σοφία Κόγγουλη μίλησαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια, τα οποία χαρακτήρισαν δύσκολα, αλλά υπογράμμισαν ότι η Εθνική θα παλέψει για τη νίκη.

«Τόσο η Ουαλία, όσο και η Σλοβενία είναι πολύ δυνατές ομάδες και θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να διεκδικήσουμε κάτι από αυτά τα δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια», δήλωσε η Κακαμπούκη. 

«Αν και γνωρίζαμε τον βαθμό δυσκολίας λόγω της δυναμικότητας των αντιπάλων στον όμιλό μας, ο στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή ήταν η πρόκριση και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε γι’ αυτήν με όλες μας τις δυνάμεις, έτσι ώστε να εξαντλήσουμε τις όποιες ελπίδες έχουμε με βάση τους αριθμούς. Υπάρχει όμως κι ένας ακόμη στόχος, να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι, οπότε θα προσπαθήσουμε και γι΄ αυτό».

Η Σοφία Κόγγουλη αναφέρθηκε στο μικρό χρόνο προετοιμασίας και την πρόσφατη ταλαιπωρία της ομάδας από την covid-19, στον αγώνα με τη Σλοβενία στη Λάρισα.

«Θα θέλαμε να έχουμε περισσότερο χρόνο προετοιμασίας. Ωστόσο και στο λίγο διάστημα που έχουμε στη διάθεσή μας δουλέψαμε με τον προπονητή μας, προκειμένου να βελτιώσουμε στοιχεία του παιχνιδιού μας και παράλληλα να αφήσουμε πίσω μας την περιπέτεια που έζησε η ομάδα με τα κρούσματα covid στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Σλοβενία στη Λάρισα», είπε. 

«Υπάρχει καλό κλίμα και διάθεση να παλέψουμε για ό,τι καλύτερο, αρχικά με την Ουαλία και στη συνέχεια με τη Σλοβενία, δύο πολύ καλές ομάδες».