Αυτός που ζει από τη μάχη με έναν εχθρό, έχει προσωπικό συμφέρον να διατηρήσει τον εχθρό του ζωντανό - Φρήντριχ Νίτσε

Απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Γρεβενών το ψήφισμα της ΚΕΔΕ

7 Μαΐου, 2018

Με 16 ψήφους κατά, 8 υπέρ 2 λευκά και 6 απόντες, απορρίφθηκε, κατά πλειοψηφία, από το δημοτικό συμβούλιο Γρεβενών, το ψήφισμα της ΚΕΔΕ που ζητά από την κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου “Κλεισθένης” που αφορά την  μεταρρύθμιση στην λειτουργία της αυτοδιοίκησης. 
Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης διαφώνησαν με το ψήφισμα της ΚΕΔΕ, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις σε αρκετά από τα άρθρα του νέου νομοσχεδίου, αλλά συμφώνησαν επί της αρχής στην καθιέρωση  της απλής αναλογικής ως σύστημα εκλογής των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών. 
Το κλίμα στο οποίο  διεξήχθη το έκτακτο δημοτικό  συμβούλιο ήταν ήρεμο με την πλειοψηφία των συμβούλων να τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής, αλλά ταυτόχρονα να θέτει πολλούς προβληματισμούς και αντιρρήσεις σε αρκετές επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου. 
Το δημοτικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Γρεβενών, Γιώργο Δασταμάνη, να μεταφέρει την απόφαση του στο προσεχές έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που θα γίνει την Πέμπτη 10 Μαΐου στην Αθήνα.
 

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Ποιες περιοχές σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο έως το 2022

Ανοίγει ο δρόμος για την τροφοδοσία απομακρυσμένων περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG),...

Close